Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:813, Did:0, useCase: 3

Kerbere ar septīto mačbumbu izslēdz Šarapovu

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Kerbere ar septīto mačbumbu izslēdz Šarapovu
Andželike Kerbere
Foto: AP/Scanpix

Otrdien Vimbldonā pārtrūka Marijas Šarapovas 10 uzvaru sērija. Krievijas dāmu tenisa līdere prestižā turnīra 4. kārtā ar 6:7(4), 6:4, 4:6 piekāpās Andželikei Kerberei. Vāciete punktu ļoti dramatiskā galotnē pielika ar septīto mačbumbu

2004. gada čempione Marija Šarapova pirmajos trīs mačos zaudēja tikai septiņus geimus, bet šodien viņu patiešām gaidīja pirmais nopietnais pārbaudījums. Vācijas pirmā rakete Andželike Kerbere ir zināma kā viena no sīkstākajām tenisistēm dāmu tenisā, to šodien lieliski nodemonstrējot.

Šarapova jau pirmajā geimā zaudēja savu servi. Kerberei pie 5:4 neizdevās izservēt 1. setu, bet vēlāk viņai bija pa spēkam atspēlēties taibreikā. Maša taibreikā bija vadībā ar 3:1, pārsvaru tomēr nenosargājot. Krievijas pirmo raketi taibreika izskaņā iegāza "bekhends", no neērtās puses pieļaujot trīs nepiespiestās kļūdas pēc kārtas.

Protams, Šarapova nepadevās un 2. setā revanšējās (6:4), tomēr pēdējais vārds piederēja Kerberei. Vācijas tenisiste šodien regulāri izcēlās sev raksturīgi fantastisku spēli aizsardzībā. Tā viņai ļāva izšķirošā seta otrajā geimā iegūt breiku, kas tūlīt viegli tika apstiprināts – 3:0.

Šarapova septītajā geimā nopelnīja divas breikbumbas, taču abas izniekoja ar "forehand" kļūdām. Marija šodien ļoti daudz kļūdījās ar sitieniem no abām pusēm. Šarapova nākamajā geimā atspēlēja mačbumbu (bumbiņa trāpīja uz gala līnijas), bet pēc tam, izmantojot pretinieces problēmas ar pirmo servi, atkal ieguva divas breikbumbas. Kerbere pirmo viegli atspēlēja, bet otro, neskatoties uz iespaidīgu aizsardzību, nespēja – 5:4 arvien Endžijas labā.

Neskatoties uz varoņdarbiem, Šarapovai desmitajā geimā vajadzēja noturēt servi, lai saglabātu cerības uz uzvaru. Pašas kļūdas kombinācijā ar pretnieces aizsardzību Šarapovu nostādīja 0:40 pozīcijā jeb vēl trīs mačbumbas vācietei. Šarapova ar drosmīgu tenisu atspēlēja visas trīs. Ar labu servi novērsta piektā mačbumba, ar diagonālo "bekhendu" atspēlēta sestā...

Kerbere mirkli vēlāk uzvarēja ļoti garā izspēlē, kas noslēdzās ar kārtējo Šarapovas "forehand" kļūdu (sitiens tīklā). Septīto mačbumbu Šarapova atspēlēt neprata, izsitot autā. Kerberei otrā uzvara sešos mačos pret Šarapovu – 7:6(4), 4:6, 6:4. Pirmā bija 2012. gadā Parīzē ("hard" telpās: 6:4, 6:4). Kerbere pirmo reizi četros mačos "Grand Slam" ietvaros apspēlēja Top 5 tenisisti. Šodienas spēlei vajadzēja notikt vakar, taču lietus to neļāva.

Šarapova līdz šodienai bija uzvarējusi 11 trīs setu mačos pēc kārtas. Pēdējais zaudējums viņai bija martā Indianvelsā pret Kamilu Džordži. Šarapovas sakarā jāatzīmē arī tas, ka viņa Vimbldonā pēc zaudēta 1. seta spējusi uzvarēt tikai divus mačus. Abi bija pirms 10 gadiem!

Kerbere rīt ceturtdaļfinālā sacentīsies ar Kanādas pirmo raketi Juženiju Bušāru, kura vietu labāko astoņniekā nodrošināja jau vakar. Džīnijai tas būs pirmais Vimbldonas ceturtdaļfināls, bet Kerberei otrais. 2012. gadā viņa tika līdz pusfinālam.

Pagājušā gada fināliste Sabīne Liziki turpināja savu perfekto sēriju Vimbldonas 4. kārtas mačos (5-0) un ceturtdaļfinālu sasniedza ceturto gadu pēc kārtas. Tas viņai nāca ļoti grūtā mačā pret Jaroslavu Švedovu – 6:3, 3:6, 6:4. Sabīne 3. setā divreiz izlaida breika pārsvaru, nespēja izservēt maču, tomēr pēdējā geimā, lielā mērā pateicoties pretinieces kļūdām, nokārtoja vēl vienu breiku. Liziki šodien spēlēja ar pleca savainojumu, kas ievērojami samazināja viņas serves efektivitāti, liekot pieļaut 20(!) dubultkļūdas.

Liziki pretiniece ceturtdaļfinālā būs Rumānijas pirmā rakete Simona Halepa, kura prognozējami viegli tika galā ar Zarinu Dijasu – 6:3, 6:0. Halepa šogad visos trīs "Grand Slam" turnīros tikusi līdz ceturtdaļfinālam. Līdz 2014. gadam viņai tas neizdevās nevienā "major" turnīrā. Simona tikai pagājušā gada septembrī Ņujorkā pirmo reizi sasniedza "Grand Slam" 4. kārtu.

Jau tagad skaidrs, ka viena fināliste būs no Čehijas. Šodien notikušajos divos ceturtdaļfinālos piedalījās trīs šīs valsts pārstāves. Vispirms Lucija Šafaržova savā karjeras pirmajā "Grand Slam" ceturtdaļfinālā ar 6:3, 6:1 divu kreiļu mačā sagrāva Jekaterinu Makarovu. Krieviete zaudējusi visus četrus mačus par iekļūšanu "major" pusfinālā.

Vakarā par Šafaržovas pretinieci pusfinālā kļuva viņas tautiete un 2011. gada čempione Petra Kvitova. Arī viņai panākos bez zaudētiem setiem, divu Čehijas tenisistu mačā pieliekot punktu Barboras Zahlavovas Stricovas lieliskajam turnīram – 6:1, 7:5. Zahlavova Stricova 2. setā divreiz izlaida breika pārsvaru un pie 5:4 nespēja izservēt setu. Kvitova ir vienīgā turnīrā palikusī spēlētāja, kura iepriekš uzvarējusi "Grand Slam" turnīrā.

Vimbldona 2014. Sieviešu vienspēles

4. kārtas rezultāti

SpēleRezultāts
(3) Simona Halep – Zarina Diyas6:3 6:0
(22) Ekaterina Makarova – (4) Agnieszka Radwanska6:3 6:0
(9) Angelique Kerber – (5) Maria Sharapova7:6(4) 4:6 6:4
(6) Petra Kvitova – Shuai Peng6:3 6:2
(13) Eugenie Bouchard – (25) Alize Cornet7:6(5) 7:5
Barbora Zahlavova Strycova – (16) Caroline Wozniacki6:2 7:5
(19) Sabine Lisicki – Yaroslava Shvedova6:3 3:6 6:4
(23) Lucie Safarova – Tereza Smitkova6:0 6:2

Ceturtdaļfinālu rezultāti

SpēleRezultāts
(3) Simona Halep – (19) Sabine LisickiRīt
(6) Petra Kvitova – Barbora Zahlavova Strycova6:1 7:5
(9) Angelique Kerber – (13) Eugenie BouchardRīt
(23) Lucie Safarova – (22) Ekaterina Makarova6:3 6:1

     [+] [-]

, 2014-07-01 18:17, pirms 10 gadiem
Njā, Kerbere Mariju patiešām noskrēja. Lieliska fiziskā sagatavotība + maz kļūdu. Tieši tādam jābūt tenisam, lai pieveiktu Šarapovu. Vismaz tagad dāmām būs jauna čempione.

     [+] [-]

, 2014-07-01 18:18, pirms 10 gadiem
Andželikai čābīga tā pirmā serve, tāpēc tik daudz laika jāpavada kortā. Uzvara gan pelnīta un bez palīga, Marijas dubultkļūdām. Koefs atkal kreizi nepareizs 4:1.
Saistībā ar Makarovu piepildījās mans vakar sacītais, pilnīgas auzas. Prieks par Lūciju, būs grūti pret savējo nospēlēt, bet lai veicas.

     [+] [-]

, 2014-07-01 18:22, pirms 10 gadiem
Dmitry rakstīja: Njā, Kerbere Mariju patiešām noskrēja. Lieliska fiziskā sagatavotība + maz kļūdu. Tieši tādam jābūt tenisam, lai pieveiktu Šarapovu. Vismaz tagad dāmām būs jauna čempione.
Petra vēl nav zaudējusi, tā ka ...

     [+] [-]

, 2014-07-01 20:01, pirms 10 gadiem
Vācu valodā nav tāda -dž-, tāpēc viņa nav ne Endžija, ne Andželika, bet vienkārši Angelika (tāpat kā Merkele nav Endžela, bet Angela).

     [+] [-]

, 2014-07-02 02:02, pirms 10 gadiem
vai es neteicus, ka šis ir Halepas turnīrs