Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:5, Did:0, useCase: 3

Iekarsis fans nogāž favorītu, Karapass lieliem soļiem tuvojas "Giro d'Italia" triumfam

Iekarsis fans nogāž favorītu, Karapass lieliem soļiem tuvojas "Giro d'Italia" triumfam
Ričards Karapass "Giro d'Italia" līderis pēc 20. posma Foto: AFP/Scanpix

''Giro d'Italia" 20. posmā uzvaru izcīnīja "Astana" braucējs Peljo Bilbao, savukārt viņa komandas biedru Migelu Anhelu Lopesu neilgi pirms finiša kāds fans nogāza no velosipēda. Latvietis Krists Neilands finišu sasniedza 83. vietā.

"Giro d'Italia" priekšpēdējā posmā, kas pēc reljefa bija visgrūtākais, dienas atrāvienā devās 12 braucēji, starp kuriem atradās tādi vīri kā septītā posma uzvarētājs Peljo Bilbao, trīskārtējais "Giro d'Italia" posmu uzvarētājs Mikels Njeve, kā arī Ilnurs Zakarins un Fausto Masnada, kas šogad smagajā un trīs nedēļas garajā velobraucienā bija izcīnījuši uzvaras.

Augstu tempu peletonā turēja "Movistar" komanda, kuras sastāvā ir kopvērtējuma līderis Ričards Karapass un ceturtās vietas īpašnieks Mikels Landa. Kopvērtējuma līderu grupā sekoja vairāki uzbrukumi, un Landam, Karapasam un Migelam Anhelam Lopesam uz brīdi izdevās atrauties no Vinčenco Nibali un Primoža Rogliča.

Sešus kilometrus pirms finiša kāds iekarsis fans no velosipēda nogāza Lopesu, kurš pirms "Giro d'Italia" starta tika uzskatīts par vienu no galvenajiem favorītiem par uzvaru. Protams, ka kolumbietis bija neapmierināts un pārmācīja fanu, zaudējot vienu minūti laika. Finiša sprintā pret kalnu uzvarēja Peljo Bilbao, kuram tā ir otrā uzvara 102. "Giro d'Italia". Otrais ar tādu pašu laiku finišēja tautietis Mikels Landa, bet trešais bija kalnu karaļa vērtējuma pārliecinošs līderis Džūlio Čikone.

Karapass saglabāja savu pārsvaru un, visticamāk, rītdien izcīnīs lielāko uzvaru savā karjerā. Noslēdzošajā posmā braucēji veiks 17 kilometrus garu individuālo braucienu, kurā ir iekļauts četrus kilometrus garš kāpums. "Israel Cycling Academy" sportists Krists Neilands finišu sasniedza 83. vietā. Kopvērtējumā latvietis saglabāja simto pozīciju.

"Giro d'Italia" 20. posma rezultāti:

VietaRiteņbraucējsValstsKomandaRezultāts
1.Peljo BilbaoSpānijaAstana5:46:02
2.Mikels LandaSpānijaMovistar+0:00
3.Džūlio ČikoneItālijaTrek-Segafredo+0:02
4.Ričards KarapassEkvadoraMovistar+0:04
5.Vinčenco NibaliItālijaBahrein Merida+0:04
6.Tanels KangertsIgaunijaAstana+0:15
83.Krists NeilandsLatvijaIsrael Cycling Academy+38:04

"Giro d'Italia" kopvērtējums:

VietaRiteņbraucējsValstsKomandaRezultāts
1.Ričards KarapassEkvadoraMovistar89:38:28
2.Vinčenco NibaliItālijaBahrein Merida+1:54
3.Mikels LandaSpānijaMovistar+2:53
4.Primožs RogličsSlovēnijaJumbo-Visma+3:16
5.Bauke MolemaNīderlandeTrek-Segafredo+5:51
6.Migels Anhels LopessKolumbijaAstana+7:18
100.Krists NeilandsLatvijaIsrael Cycling Academy+4:06:21