Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

"Capitals" gaida ziņas par Kuzņecova veselības stāvokli

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

"Capitals" gaida ziņas par Kuzņecova veselības stāvokli
Jevgeņijs Kuzņecovs
Foto: AP/Scanpix

Nacionālās hokeja līgas Stenlija kausa finālsērija pārcēlusies uz Vašingtonu, kur naktī uz svētdienu pēc Latvijas laika tiks aizvadīta trešā spēle. Joprojām nav pieejama detalizētāka informācija par "Capitals" vadošā centra uzbrucēja Jevgeņija Kuzņecova veselības stāvokli.

"Skatīsimies no dienas uz dienu – tas ir viss, ko varu pateikt," pirms lidojuma mājup teica Vašingtonas "Capitals" galvenais treneris Barijs Trocs. Viņš arī norādīja, ka nezina un līdz ar to arī nevar atbildēt uz jautājumu, vai Jevgeņijs Kuzņecovs piedalīsies nākamajā treniņā. Komandai sērijas otrajā mačā uzvarot ar 3:2, Kuzņecovs savainojumā iedzīvojās pirmajā trešdaļā, kad pret viņu spēka paņēmienu izdarīja Lasvegasas "Golden Knights" aizsargs Breidens Maknebs. Centra uzbrucējs saķēra kreiso roku un devās taisnā ceļā uz ģērbtuvēm.

Lai gan Vašingtonas "Capitals" uzvarēja bez Kuzņecova, palikšana bez viņa būtu liels trieciens komandas izredzēm, jo viņš ar 21 spēlē sakrātajiem 25 punktiem ir Stenlija kausa izcīņas rezultatīvākais spēlētājs. Kuzņecovs guvis 11 vārtus un pievienojis 14 piespēles. Viņš kopā ar Aleksandru Ovečkinu un Tomu Vilsonu veido komandas vadošo virknējumu, kā arī darbojas pirmajā vairākuma brigādē. Nacionālās hokeja līgas karjeras laikā viņš nav izlaidis nevienu izslēgšanas maču, kamēr regulārajā čempionātā allaž aizvadījis vismaz 79 cīņas.

"Viņš līdz šim ir bijis mūsu labākais spēlētājs. Tas ir smagi. Redzēsim, ko nesīs nākotne," par kolēģa savainojumu teica cits centra uzbrucējs Niklass Bekstrems. Viņš rokas savainojuma dēļ izlaida četras spēles, un tiek uzskatīts, ka zviedrs laukumā dodas par spīti lauztam rādītājpirkstam. Atgriežoties ierindā, viņš joprojām nepiedalījās iemetienos un apsveikumus no komandas biedriem, slidojot garām soliņam, saņēma ar kreiso, nevis ierasto labo roku.

Pēc Kuzņecova savainojuma starp Ovečkinu un Vilsonu spēlēja Bekstrems, savukārt viņa vietu otrajā maiņā starp Tīdžeju Ošī un Jakubu Vranu ieņēma Larss Ellers, un dānis aizvadīja lielisku maču, izdarot trīs rezultatīvas piespēles. Situācijas spiests Čendlers Stīvensons no ceturtās maiņas malējā uzbrucēja kļuva par trešās maiņas centru. Ja Kuzņecovs izlaidis sērijas trešo cīņu, visticamāk, ceturtajā maiņā spēlēs veterāns Alekss Čiasons, kurš līdz šim atradies rezervē.

Izmantotie resursi:
https://www.washingtonpost.com/news...