Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:8, Did:0, useCase: 3

Latvijas handbolisti apņēmīgā noskaņojumā gatavojas mačam pret Slovākiju

Jānis Pārums

Latvijas handbolisti apņēmīgā noskaņojumā gatavojas mačam pret Slovākiju
Foto: Romualds Vambuts

Latvijas izlases handbolistiem Slovākijas pilsētā Hlohovecā radīti ideāli apstākļi, lai Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīra izbraukuma spēlē pret Slovākiju izdotos tikt pie panākuma, atzina Latvijas izlases galvenais treneris Uģis Vikštrems, vēsta Latvijas Handbola federācija - Handball.lv

Uz izbraukuma spēli Latvijas handbola izlase devās ceturtdien – vispirms lidojums uz Vīni, kam sekoja pārbrauciens ar autobusu uz Slovākijas pilsētu Hlohovecu, kur sestdien notiks valstsvienības mačs pret slovākiem. Vikštrems sacīja, ka organizatoriskajā ziņā viss ir ideāli. Viņš atklāja, ka pirmoreiz ieraugot spēļu zāli, visi bijuši nesaprašanā, taču tas bijis mānīgs priekšstats.

"Kad piebraucām pie halles, pirmais jautājums bija – kas tas par šķūni? Taču ieejot iekšā un ieraugot pašu zāli, domas mainījās – kolosāla, liela zāle ar aptuveni 3000 skatītāju vietām. No ārpuses izskatās necili, bet no iekšpuses – pavisam cita lieta," smiedamies sacīja Vikštrems.

Piektdienas rītā jau pieminētajā Hlohovecas arēnā handbolisti aizvadījuši atjaunošanās treniņu Vikštrema un fiziskās sagatavotības trenera, austrieša Andresa Proellera vadībā. Vikštrems neslēpj, ka austrieša piesaistīšana komandai devusi pozitīvu pienesumu, lai gan īstie darba augļi parādīsies tikai pēc laika. Pēc uzvaras Dobelē jokots, ka tieši Proellers ir panākumu iemesls – tieši pēc viņa piesaistīšanas sākušās uzvaras (pirmoreiz austriešu speciālists, kurš bijis arī olimpisko spēļu dalībnieks, Latvijas izlasei palīdzējis Rīgas domes kausā, kurā Latvija uzvarēja pēc astoņu pārtraukuma, tagad veiksmīgi atsākts arī kvalifikācijas cikls).

"Pēc spēlēm (jau pēc Rīgas domes kausa turnīra) Proellers spēlētājiem sastādīja treniņu programmas, pēc kurām individuāli ir jāstrādā. Spēlētāju interese ir liela, var redzēt, ka viņiem tas ir svarīgi, ka ar viņiem strādā šāds speciālists. Arī pats Andī (domāts Andreass – aut.) ir ļoti gandarīts un pateicīgs par iespēju strādāt ar Latvijas izlasi. Viņam tas patīk! Pirms spēlēm ar Slovākiju spēlētāji izgāja nelielu testēšanu, tas pats notiks arī pirms jūnija spēlēm, lai varētu salīdzināt rezultātus un redzēt vai spēlētāji dažādos rādītājos ir progresējuši," atklāja Vikštrems, piebilstot, ka austriešu speciālists spēlētājiem būs pieejams un palīdzēs ar padomu arī klubu sezonas laikā.

Pēc rīta treniņa notikusi video analīze pirmajam mačam pret Slovākiju, ko latvieši savā laukumā pieveica ar 25:18. Meklētas pirmajā mačā pieļautās kļūdas un iespējas vēl vairāk uzlabot sniegumu, lai pie panākuma tiktu arī atbildes spēlē, kas solās būt grūta. Vikštrems vairākkārt uzsvēris, ka liela nozīme būt pirmajam puslaikam - ja tajā izdosies parādīt labu sniegumu, tad arī panākums visā mačā ir reāls. Šovakar aizvadīts gana intensīvs treniņš, bet spēles dienā treniņa nebūs – tas nav bijis arī pirms mača Dobelē un kā norādīja Vikštrems, tad "uzvarētāji paradumus nemaina". Treniņa vietā komanda dosies uz svaru zāli, kur Proellers dalīsies ar savām vērtīgajām zināšanām un demonstrēs dažādas tehniskas nianses darbam ar svaru stieņiem, kas viennozīmīgi var noderēt nākotnē.

Uz Hlohovecu komanda ieradusies 15 spēlētāju sastāvā – uz spēli Slovākijā nedevās Artūrs Lazdiņš, kurš mājas spēles treniņā savainoja ceļgalu. Savukārt visi spēlētāji, kas ir ierindā uz izbraukuma spēli, pēc Vikštrema vārdiem ir veseli un gatavi cīņai. "Uzvara pret Slovākiju mums deva papildus emocionālo lādiņu, ka varam šo komandu pieveikt ne tikai mājās, bet arī izbraukumā," noslēdza Latvijas izlases galvenais treneris.

Par Uģa Vikštrema atziņām un domām par pretiniekiem un atbildes spēli Slovākijā lasiet pirmsspēles rakstā sestdien.

Latvijas izlase spēli pret Slovākiju aizvadīs sestdien, 2.maijā, plkst. 19:00. Tiešraidē spēle būs skatāma interneta portālā TVPlay.lv.

Latvijas izlases sastāvs spēlēm pret Slovākiju

Vārtsargi: Artūrs Kuģis, Edgars Kukša, Viktors Turkupols
Kreisā mala: Nils Kreicbergs
Kreisie ārējie: Austris Tuminskis
Saspēles vadītāji: Māris Veršakovs, Raimonds Trifanovs
Labie ārējie: Dainis Krištopāns, Ģirts Lilienfelds, Elvijs Borodovskis
Labā mala: Jānis Pavlovičs, Andis Ērmanis
Līnijas spēlētāji: Ingars Dude, Uldis Lībergs, Einārs Kiršteins
Treneri: Uģis Vikštrēms un Andrejs Narnickis

Kalendārs/rezultāti
Turnīra tabula
Statistika

Izmantotie resursi:
Latvijas Handbola federācija - Handball.lv

  +1 [+] [-]

, 2015-05-01 22:32, pirms 9 gadiem
Lai iecerētais izdodas.
ps. 15 veči uz 16 vietām. Vai patiešām bija grūti paņemt kādu klāt, lai ir pilns sastāvs. Kā jau iepriekš minēju,kreisā mala izlasei ir tikai viena,un ja apskatās pēdējās spēles ierakstu, tad tieši šo pozīciju prasītos nedaudz pastiprināt. Kaut vai,lai ir neliels konkurences spiediens treniņā un spēlē.

     [+] [-]

, 2015-05-02 11:10, pirms 9 gadiem
Floci , nav jau ko ņemt kreisajā malā , uz čempi bija pieteikti 3 malējie - A.Straume , O.Arājs un N.Kreicbergs ! 2 no 3 ir traumas.