Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

Pertija ļoti dusmīgs, Koņevs piemin finanšu problēmas "Jūrmalā"

Edmunds Novickis
Edmunds Novickis @EdmundsN

Pertija ļoti dusmīgs, Koņevs piemin finanšu problēmas "Jūrmalā"
"Jūrmalas" galvenais treneris Mihails Koņevs
Foto: M.Jankovskis, Sportacentrs.com

Pēc šīs dienas SMScredit.lv Virslīgas 8. kārtas spēles starp "Skonto" un "Jūrmalu" (1:0), savas domas par maču atklāja abu komandu galvenie treneri Tamazs Pertija un Mihails Koņevs. Pertija atzina, ka "Skonto" aizvadījusi vāju 2. puslaiku un ļoti sūkstījās par laika neesamību treniņiem, savukārt Koņevs neslēpa, ka klubā ir finanšu problēmas un bija spiests atbildēt arī uz žurnālista jautājumu par "Jūrmalas" lielajām ambīcijām un sekojošajiem viduvējajiem rezultātiem.

Mihails Koņevs, "Jūrmalas" galvenais treneris: "Ko lai saka... šādā spēlē varējām nospēlēt arī labāk un iegūt kādus punktus. Gribu pateikt komandai paldies tādā ziņā, ka... man katrā spēlē aizvien grūtāk ir noskaņot komandu, lūgt iet laukumā spēlēt un arī šodien bija situācija, ka redzēju, ka daudzi vispār negrib spēlēt. Nerunāšu, kas tās ir par problēmām, tādas ir katrai komandai. Taču mums tās kļūst lielākas un liekākas un tas, ka puiši vispār izgāja laukumā... tiesa, varbūt neparādīja visu, ko prot, it sevišķi 1. puslaikā, jo 2. puslaikā viņi ieskrējās. Bija gan arī daudz kļūdu. Ja par 1. puslaiku, tad runājām, ka nedrīkstam veikt augstu presingu, kļūdīties brīžos, kad mums ir bumba, taču principā vārtus tieši tā arī ielaidām - kļūda, veicot piespēli šķērsām, ātrs pretuzbrukums un gols. Vairāk man nav, ko teikt."

Vai to nevēlēšanos spēlēt novērojāt pirms spēles vai jau spēles gaitā?
"Situācija ir tāda, ka mums ir problēma ar finansējumu - tāpēc [šī nevēlēšanās - aut.]. Un ar katru spēli tas... Man ļoti grūti puišus noskaņot spēlei, jo bija redzams, ka daudzi spēlētāji "noņem kājas" divcīņās, viņi sevi... kā katrs cilvēks, kuram sola, bet... viņš zemapziņā sevi saudzēs. It sevišķi ārzemnieki. Es taču redzu, kā viņi varētu spēlēt un kā viņi spēlē. Tur kur asa cīņa, viņš neliek kāju. Visi viņi prot spēlēt, tāpēc jau ir sāpīgi, ka spēlējoša komanda, kas var spēlēt labu futbolu, uzbrūkošu futbolu, kombinacionālu futbolu..., bet situācija ir tāda, ka ir ļoti grūti."

Cik ilgi netiek maksāts futbolistiem?
"Es par to nevēlos runāt. Lai par to runā komandas vadība. Domāju, "Skonto" ir tādas pašas problēmas, bet "Skonto" spēlē futbolu. Par to vienmēr arī runāju, taču ar katru reizi tas ir grūtāk un grūtāk."

Kāpēc pieteikumā nebija Mihadjuka un Romero?
"Mihadjuks pirms divām dienām sajuta sāpes celī. Vakar viņš bija uz iesildīšanos, principā es viņu plānoju likt sastāvā, bet burtiski pusstundu līdz spēlei viņš sacīja, ka nevar spēlēt. Man nācās izlaist Grigorovu, kurš šajā pozīcijā [centra aizsarga - aut.] nekad nav spēlējis. Turklāt viņš ir periodā pēc tik smagas traumas, tikko tikai atjaunojies. Domāju, viņš [Grigorovs - aut.] neslikti nospēlēja. Par Romero - viņam bija problēmas ar sirdi, sajuta sirds aritmiju. Bija slimnīcā, tika taisīta kardiogramma. Viņam šobrīd ir nedēļas pauze."

Kāpēc beigās nedevāt iespēju Loginovam?
"Jā, gribēju, taču tad kāds ir jānoņem. Ulimbaševs bija ļoti aktīvs - viņam gan arī bija kļūdas, taču uz kustības rēķina... No šitā Lukasa [Trekariči - aut.] visu laiku gaidīju kaut kādu "sprādzienu", viņš jebkurā pozīcijā var nestandarti uzsist. Viņam ir labs sitiens, to var izmantot arī standartsituācijās. Gribēju uzlaist [Loginovu - aut.], taču neizdevās atrast, kur viņu ielikt. Beigās jau gribēju varbūt pāriet uz spēli ar trim aizsargiem, taču nobijos, jo ātrie uzbrukumi ir tieši "Skonto" jājamzirdziņš. Nobijos, turklāt redzēju, cik "ļoti grib" Loginovs spēlēt - sēdēja uz soliņa, īpaši neiesildījās."

Pirms sezonas kluba vadība stādīja augstus mērķus, runāja par Eirokausiem, bet komandai septiņās spēlēs ir pieci punkti...
"Ziniet, vērsieties pie vadības, kura deva šos... Es esmu treneris un nekad nedošu šitos [solījumus? - aut.], nezinot komandu, nezinot spēlētājus, nezinot viņu spējas. To pateica vadība. Bet, ja runājam par potenciālu, tad to teicu jau iepriekš, saku to tagad un arī turpmāk teikšu - ja ir visi priekšnosacījumi, šī komanda var būt konkurētspējīga. Varbūt ne par 1. vietu, bet cīnīties par 3. vietu, Eirokausu zonu tā ir spējīga. Taču ne viss ir mūsu varā."

Tamazs Pertija, "Skonto" galvenais treneris: "Šodien nospēlējām divus atšķirīgus puslaikus - pirmais bija ļoti labs, otrais ļoti slikts. Vienmēr grūti ir spēlēt, ja rezultāts ir 1:0, plus tādos laika apstākļos. Jebkurā sekundē mēs varējām ielaist vārtus. Jebkurā sekundē mēs šo maču varējām nospēlēt 1:1. Jebkurā sekundē! Jo mēs 2. puslaiku spēlējām tik netalantīgi [бездарно - krievu val.]. Tikko spēlētājiem ģērbtuvēs pateicu - ja viņi nebūs līderi šādās situācijās, kad rezultāts ir 1:0, es... godīgi sakot, runāšu ar viņiem ļoti skarbi. Futbolu viennozīmīgi spēlēt protam, taču šādās situācijās brīžiem "izslēgties", brīžiem vēl kaut kas. Un nerealizēt tik daudz momentu, protams, ir nepieļaujami. Tas ir nepieļaujami, lai kāda situācija nebūtu ap mums. Taču [nopūšas - aut.], kā saka, uzvarētājus netiesā, tiesa, vienmēr saku, ka man galvenais ir ne tikai trīs punkti, bet arī spēles kvalitāte. Ar bumbu mēs spēlējam ļoti labi, taču spēlē bez bumbas mēs 2. puslaiku vienkārši izgāzām. Vairākas reizes šo puslaiku noskatīšos un skatīšos, kur bija kļūdas. Taisīsim analīzi, maksimāli drīz.

Nomainījām Gutkovski, izlaidām Isajevu viena vienkārša iemesla dēļ - es ļoti gaidīju no "Jūrmalas" labu pretuzbrukumu, tāpēc mēs nostiprinājām aizsardzību. Man par to nav kauns - jebkurā brīdī varu izpildīt aizsardzības funkcijas. Šodien pretinieks mani piespieda to darīt. Aizsardzībā vairāk vai mazāk nospēlējām stingri, laba momenta "Jūrmalai" nebija, taču viņiem 2. puslaikā bija pārsvars bumbas kontrolē."

Kas tieši notika spēlē, ko tieši izdarīja "Jūrmala", ka jūs "pārapdrošinājāties" un nostiprinājāt aizsardzību, pārejot uz spēli ar diviem balsta pussargiem?
"Jo viņiem 2. puslaikā bija pārsvars. Pats interesantākais, ka mēs no pieciem ielaistajiem vārtiem četrus esam ielaiduši no "standartiem". Nekad nesatraucos, ka spēlēsim slikti pozicionāli. Vienmēr saraucos tieši par standartsituācijām. Es "pārapdrošinājos". Bija traks vējš, jūs redzējāt - šis vējš ir ļoti neparedzams. Absolūti. Pie 1:0 izvēlējos nevis pastiprināt uzbrukumu, bet gan aizsardzību, jo mums šodien svarīgākais bija trīs punkti."

Ņemot vērā, ka "Jūrmala" tomēr nav tabulas pirmās daļas komanda, jums sanāca ļoti sarežģīta uzvara.
"Saprotiet, jūs izskaitījāt, cik šodien bija momentu?"

Pirmajā puslaikā daudz.
"Pirmajā puslaikā daudz. Varējām uztaisīt rezultātu 3:0 un viss, tālāk mierīgi spēlēt. Mūsu šī brīža problēma ir, ka mēs nerealizējam šos momentus. Ventspilī bija tas pats. Tik daudz momentus radījām, bet neguvām vārtus. Ar ko tas saistīts? Ar to, ka ar futbolistiem jāstrādā individuāli. Kāpēc mums šobrīd nav iespēju strādāt individuāli, to tagad nevēlētos apspriest. Ar vienreizējiem treniņiem nav iespējams jaunatni sagatavot augstā līmenī. Diemžēl mums šobrīd tā nav. Pagājušajā gadā manā rīcībā bija laukumi, ģērbtuves, viss, ko vien vēlies. Gatavoju šos futbolistus, un viņi no rīta līdz vakaram bija laukumā. Šobrīd mums tādu apstākļu nav. Diemžēl. Es nevienu nevainoju - ne vadību, ne kādu citu. Viņi ir ļoti ieinteresēti, lai šie spēlētāji būtu labi sagatavoti un stipri. Šodien - kā ir, tā ir. Nav iespējams Gutkovski padarīt par labu uzbrucēju, ja viņam būs vienreizēji treniņi. Plus katru trešo dienu spēlējam. Mums šodien treniņiem laika nav. Ne laika, ne spēka, lai aizvadītu divus treniņus dienā. Neesmu vienreizēju treniņu atbalstītājs. Tas arī viss - tāpēc nav realizācijas."

Jūs gribētu mazāk spēļu?
"Protams. Jūs vispār redzējāt, cik spēles mēs 10 dienās aizvadījām, tieši mēs? Ļoti daudz. Mēs šobrīd praktiski netrenējamies, mums nav tādu iespēju. Mēs tikai atjaunojamies, pirmsspēles treniņš un spēle. Tikai atjaunojamies, pirmsspēles treniņš un spēle. Mums ir jauni puiši - Dvali 1995. gada, Gutkovskis."

Jums ir arī pieredzējuši spēlētāji, taču ne uzbrukumā. Vai te ir meklējamas problēmas ar uzbrukumu realizāciju?
Jā, protams. Protams, kad uzbrucēji ir jauni, viņiem ir daudz vēlmes, momentus viņi rada, taču meistarības trūkst. Tas pats Gutkovskis. Tas nāk tikai caur treniņiem. Caur treniņiem, nebeidzams darbs, darbs, darbs, profesionālisms."

Šodien pieteikumā nebija Rugina.
"Ruginam tika veikta operācija, kaut kas saistībā ar zobu. Vakar viņš atnāca uz pirmsspēles treniņu, taču viņam ir piecas dienas aizliegts trenēties."

Un kad Ņikita Ivanovs varētu atgriezties?
"Ivanovam roka savainota, pēc nedēļas viņš varētu atsākt treniņus."

  -4 [+] [-]

, 2014-05-02 01:05, pirms 10 gadiem
SKONTOFC.COM

  +2 [+] [-]

, 2014-05-02 08:04, pirms 10 gadiem
uz ko tad balstījās kluba vadība, ja nolīga tādus spēlētājus, bet jau pirmajā mēnesī nevar samaksāt - vai tiešām cerēja 2x mēnesī regulāri grūst spēlēs toto?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +3 [+] [-]

, 2014-05-02 10:18, pirms 10 gadiem
Izskatās, ka Latvijā iet cauri tikai sistēma, ka klubam ir jāieskaita biedrībai visa algu nauda līdz pirmajai spēlei un biedrība tālāk maksā spēlētājam. Ja spēlētāju pārdod, izīrē vai atlaiž, tad pāri palikušo summu atskaita klubam atpakaļ.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2014-05-02 15:20, pirms 10 gadiem
Tie pāris momenti un pusmomenti, kas Jūrmalai bija (daudz gan to nebija), radās tieši PĒC Gutkovska nomaiņas, lai pastiprinātu(?) aizsardzību.

  +2 [+] [-]

, 2014-05-02 17:36, pirms 10 gadiem
Jūrmala un Skonta taču uz vienas nots spēlē!!!! Jūrmala iestājās par Skonto sezonas sākumā, lai tā vispār tiktu pie spēlēšanas un tagadiņ skonto ir uz vienas rokas ar jūrmalu TOTO sakarā....!!!!!! UN IR LOĢISKI KA VĀRNA VĀRNAI ACĪ NEKNĀBS.....!!!!!

     [+] [-]

, 2014-05-03 09:02, pirms 10 gadiem
LIGA-PARODIJA! Kas te notiek ar tam finansialajam lietam, pilnigs bernudarzs, ka var iveidot komandu ja navnaudas vai ir drusku????

Akmenis federacijas darzaa, jo reali klubam butu pirms sezonas jauzrada federacijaii viss budzets, tik teresim algas tik parbraucienos tik organizatoriskaja, tik vel apm inventars un parejais, un viss visam jabut apstiprinatam, ka vissa si nauda ir klubam un ir banka un kad nekas nekur nepazudis jo ja pazud tad jautajums alooo??? nauda bija kur palika un viss, ja ir izsaimniekosana, tad izsledz klubu!!

Nevar but ta ja piemeram. budzetam ir jabut 200 tukstosi, ta lai viss notiktu ka pienakas , bet ir kadi 20 tukstosi, klubs savac sastavu, trenerus, pasaka federacijai nu mes saksim sezonu , galvojam ka pareja summa buus sezonas laika!! Tas tak ir SVIESTS JEZUS MARIJA!!!! TIESAM KAUNS PAR SO CIRKUUU!!!!
nEKAD NEKOMENTEJU PAR FTBOLU, BET NU SOREIZ JAIERAKSTA IR!
Apnicis jau lasit tikai par problema!!!! Bernudarzs!!!!!!!!!!!