Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:372, Did:0, useCase: 3

Ungārijas peldēšanas izlasē deviņi saslimušie - arī 2019. gada pasaules čempione

Agris Suveizda

Ungārijas peldēšanas izlasē deviņi saslimušie - arī 2019. gada pasaules čempione
Boglārka Kapāša. Foto: imago images/Xinhua/Scanpix

Ungārijas Peldēšanas federācija paziņojusi, ka deviņiem peldētājiem pēc atgriešanās no ārzemju treniņnometnēm atklāta inficēšanās ar Covid-19.

Lai drīkstētu aizvadīt treniņus, ungāru peldētājiem nepieciešamas divas negatīvas analīzes ar vismaz trīs dienu atstatumu. Ja līdz šim pārbaudes sportistiem un treneriem allaž bijušas negatīvas, nupat saslimšana atklāta deviņiem izlases dalībniekiem. Viņi visi pēc atgriešanās no ārzemēm atradās 14 dienu karantīnā, līdz ar to treniņus dzimtenē vēl nebija uzsākuši.

Kā rakstīts Ungārijas Peldēšanas federācijas mājaslapā, analīžu paraugi tiek iegūti ar privātu uzņēmumu palīdzību, bet to paraugu analizēšana notiek valsts akreditētās laboratorijās. Visas izmaksas tiek segtas no federācijas budžeta.

Starp deviņiem saslimušajiem izlases dalībniekiem esot arī Boglārka Kapāša, kura 2019. gadā kļuva par pasaules čempioni 200 metru tautiņstilā un 2016. gadā izcīnīja olimpisko bronzu 800 metru brīvajā stilā. 26 gadus vecās sportistes kontā ir arī seši Eiropas zelti garajā baseinā un viens Eiropas zelts – īsajā.

Izmantotie resursi:
https://musz.hu/kozlemeny-2/
https://uk.reuters.com/article/uk-h...