Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

Kurtinaitis: "Ja līgas vadībā būtu bijusi CSKA, esmu drošs, ka tituls tiktu piešķirts"

Rolands Eliņš

Kurtinaitis: "Ja līgas vadībā būtu bijusi CSKA, esmu drošs, ka tituls tiktu piešķirts"
Rims Kurtinaitis. Foto: LaPresse/Scanpix

Maskavas apgabala „Khimki” galvenais treneris Rims Kurtinaitis sarunā ar Lietuvas mediju „15min.lt” kritizēja VTB Vienotās līgas lēmumu atstāt sezonu bez čempioniem, izsakot savu pārliecību, ka tā nolemts tikai tāpēc, ka regulārās sezonas vadībā atradās viņa komanda, nevis ierastā čempione Maskavas CSKA.

„Mēs līgas atcelšanu gaidījām līdz pēdējam brīdim,” sacīja Rims Kurtinaitis, pazīstamais lietuviešu treneris. „VTB līga bija viena no pēdējām, kas apturēja spēles. Domāju, ka pasaulei šobrīd sportu nevajag. Jādomā par to, kā izdzīvot. Līgas apturēšana nav laba lieta, taču tā bija nepieciešama. Taču tad izlasīju avīzē, ka viss sezonā notikušais tiek anulēts. To gan uzskatu par sliktu lēmumu.”

„Spēlētāji sezonas laikā guva traumas. Mums Džeremijs Evanss nepabeidza sezonu kājas lūzuma dēļ, un tagad viņam tiek pateikts, ka tam nebija nekādas nozīmes?” turpināja Kurtinaitis. „Zinām taču, kā tiek pieņemti lēmumi Krievijā. „Khimki” bija vienīgā komanda, kas iebilda pret lēmumu neapstiprināt regulārās sezonas kopvērtējumu kā galīgo vietu sadalījumu.”

„Mēs visi zinām, ka, ja CSKA nekļūst par Krievijas čempioni, tad tā ir katastrofa,” sacīja Kurtinaitis, kura vadītā „Khimki” ar Jāni Timmu un Dairi Bertānu šosezon VTB līgā zaudēja tikai vienā spēlē un bija līgas līdervienība. „Šogad gatavojāmies to paveikt. Cerēju, ka varēsim pieveikt CSKA, potenciāls bija, jo mums ir viņiem neparocīgs spēles stils. Turklāt VTB līgā CSKA nevarētu laist laukumā deviņus ārzemniekus kā Eirolīgā.”

Kurtinaitis atzina, ka VTB līgā jāņem vērā arī tādas komandas kā „Unics”, „Zenit” un „Lokomotiv”, kuras būtu varējušās iejaukties cīņā par titulu: „Taču VTB līga pieņēma citu lēmumu. Man nav ne mazāko šaubu, ka, ja kopvērtējuma vadībā būtu CSKA, līga nolemtu apstiprināt vietu sadalījumu. Man nav nekādu šaubu par to. Visa līga tiek piekārtota CSKA vajadzībām. Spēļu grafiks tiek salikts tā, kā izdevīgi CSKA. Lasīju, ka CSKA prezidents Andrejs Vatutins izsakās par „Khimki”, ka mēs vēlamies būt čempionu uz papīra. Mēs negribam. Esam pilnībā spējīgi cīnīties ar CSKA laukumā.”

Lietuvas treneris arī kritizēja veidu, kā līga lēma par sezonas pārtraukšanu. Klubiem tika piedāvāts balsot tikai par vienu jautājumu, kas sastāvēja uzreiz no divām daļām: „Vai pārtraukt sezonu un neņemt vērā regulārās sezonas kopvērtējumu, nenoskaidrojot vietu sadalījumu?” Kurtinaitis atzina, ka viņa klubs balsojis pret šādu iespēju, taču bijis vienīgais. „Mūsu balss neko nenozīmēja,” saka Lietuvas basketbola speciālists.

Izmantotie resursi:
https://www.15min.lt/eurolyga/nauji...

  +3 [+] [-]

, 2020-04-01 16:15, pirms 4 gadiem
Realitātē tā arī ir. Nebrīnīšos, ja pēc šiem izteikumiem sekos zvans no augšas un Khimkiem būs jauns galvenais treneris.

  +2 [+] [-]

, 2020-04-01 17:10, pirms 4 gadiem
Es arī nebrīnītos, ja tā būtu

     [+] [-]

, 2020-04-01 18:08, pirms 4 gadiem
A.Iverson 3# rakstīja: Realitātē tā arī ir. Nebrīnīšos, ja pēc šiem izteikumiem sekos zvans no augšas un Khimkiem būs jauns galvenais treneris.
Lai tā notiktu, ir jāpierunā diezgan nopietni vīri uz to + ar Rima tagad arī Šveds stāv un tāpēc ir diezgan liels spiediens jāizdara un ar vienu zvanu ir stipri pat maz

     [+] [-]

, 2020-04-02 16:55, pirms 4 gadiem
A ja tantei būtu pa..ti, būtu onkulis.
Ko, tādā situācijā, dod tas nosaukums?Vot traģēdija Kurtinaitim

     [+] [-]

, 2020-04-02 16:57, pirms 4 gadiem
A.Iverson 3# rakstīja: Realitātē tā arī ir. Nebrīnīšos, ja pēc šiem izteikumiem sekos zvans no augšas un Khimkiem būs jauns galvenais treneris.
Ko tik vienkārši nomainīt , varētu pat pie sienas, kā proleteriāta diktatūras gados.Ja nav tad nav.