Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:107, Did:0, useCase: 3

Par BBL marta labāko spēlētāju nosaukts finālā netikušās "Šiauliai" pārstāvis Birutis

Andris Liepa
Andris Liepa

Par BBL marta labāko spēlētāju nosaukts finālā netikušās "Šiauliai" pārstāvis Birutis
BBL marta labākais spēlētājs Laurīns Birutis (pa kreisi)
Organizatoru foto

Par Baltijas Basketbola līgas (BBL) labāko marta spēlētāju nosaukts Lietuvas vienības "Šiauliai" pārstāvis Laurīns Birutis, kurš šādu godu ieguvis otro reizi šosezon.

Birutis martā četros mačos izcēlās ar vidēji 18,5 punktiem un 8,5 atlēkušajām bumbām, kā arī vidēji 21,8 efektivitātes koeficienta punktiem.

"Šiauliai" vispirms sasniedza sacensību pusfinālu, tajā zaudēja Artūra Ausēja pārstāvētajai Pasvales "Pieno žvaigždes" komandai, bet pirmajā mačā sērijā par trešo vietu ar 88:86 viesos uzvarēja "Tartu Universitāti".

Zīmīgi, ka Birutis svētdien ieguva uzreiz divus titulus, jo tika nosaukts arī par Lietuvas Basketbola līgas (LKL) labāko marta spēlētāju.

Iepriekš Birutis tika atzīts arī par BBL labāko spēlētāju decembrī.

No Latvijas basketbolistiem šosezon BBL mēneša labākā spēlētāja godu saņēmis vienīgi "Jūrmalas" pārstāvis Ivars Rihards Žvīgurs, kurš bija labākais februārī. Tieši "Jūrmala" ir "Pieno žvaigždes" pretiniece turnīra finālā. Pirmajā mačā šonedēļ Latvijas vienība cieta neveiksmi savā laukumā ar 80:98, bet atbildes cīņu abas vienības aizvadīs 5. aprīlī.

"Jūrmala" ir vien trešā Latvijas komanda, kas spējusi sasniegt BBL finālu.