Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:345, Did:0, useCase: 3

Miskina pirms dueļa ar Latviju atstās Krievijas sieviešu tenisa izlases kapteines amatu

Andris Liepa
Andris Liepa

Miskina pirms dueļa ar Latviju atstās Krievijas sieviešu tenisa izlases kapteines amatu
Anastasija Miskina
Foto: EPA

Kādreizējā Krievijas tenisiste Anastasija Miskina pametīs sieviešu tenisa izlases kapteines amatu, turklāt tas notiks vien nepilnu mēnesi pirms gaidāmā Federāciju kausa otrās pasaules grupas "play-off" kārtas dueļa ar Latviju. Tāpat provizoriski kļuvis zināms izlases sastāvs gaidāmajam duelim.

Paredzams, ka Miskina amatu atstās pirmdien, un viņas vietā stāsies kādreizējais tenisists Igors Andrejevs.

"Miskina paliks Krievijas Tenisa federācijas (FTR) viceprezidentes amatā, esam pateicīgi viņai par to, ko viņa dara. Pēdējos gados mums nav bijis uzstādīts uzdevums uzvarēt Deivisa kausā vai Federācijas kausā, savukārt tagad mums ir stabils finansējums augstu sasniegumu sportam un parādījusies tāda iespēja. Mēs to jau apspriedām treneru padomē un Miskina pārtrauks ieņemt kapteiņa amatu," aģentūrai "RIA Novosti" paudis FTR prezidents Šamils Tarpiščevs.

Miskina kapteines amatu ieņēmusi no 2014.gada. Viņas vadībā labākais rezultāts bija fināla sasniegšana 2015. gadā.

"Esmu uzrakstījusi iesniegumu par atkāpšanos. Domāju par to jau pietiekami ilgi, tomēr gribēju atgriezt komandu pasaules grupā. Žēl, ka neizdevās to paveikt," Miskina teikusi izdevumam "Kommersant". "Izlases neveiksmēs vienmēr vainīgs tikai kapteinis, tāpēc uzņemos atbildību pēdējos zaudējumos."

Kā vēsta "Kommersant", pret Latviju Krievijas izlasē varētu spēlēt Anastasija Pavļučenkova (WTA 25.), Jekaterina Makarova (WTA 36.) Jeļena Vesņina (WTA 43.) un, visticamāk, Anastasija Potapova (WTA 248.). Krievijai šobrīd pasaules vienspēļu ranga piecdesmitniekā ir sešas tenisistes, bet šoreiz komandai no tām nepalīdzēšot Darja Kasatkina, Svetlana Kuzņecova un Marija Šarapova.

Februārī Krievijas izlase, spēlējot bez vairākām līderēm, Federāciju kausa otrās pasaules grupas cīņā ar 1-4 piekāpās Slovākijai, tāpēc tagad 21. un 22. aprīlī uzņems Latviju "play-off" kārtā par vietas saglabāšanu pasaules grupā. Paredzams, ka Latvijas izlasei arī pret Krieviju palīdzēs abas lielākās zvaigznes Aļona Ostapenko un Anastasija Sevastova.

Četrkārtējā turnīra čempione Krievija tik zemā līmenī spēlēs pirmoreiz kopš 1997. gada, kad otrās pasaules grupas "play-off" kārtā uzvarēja Dienvidkoreju.

  -2 [+] [-]

, 2018-04-01 19:16, pirms 6 gadiem
Nu ja nebūs Darjas (neērta pretiniece abām mūsējām) un Marijas (klase paliek klase) ir reālas šanses vinnēt šo maču! Veiksmi!!!

  +1 [+] [-]

, 2018-04-01 20:14, pirms 6 gadiem
Neko nevar skaidri zināt...tā var miglas pūšana...kaut kam ticēt varēs, kad jaunais izlases kapteinis Andrejevs sniegs oficiālu paziņojumu par komandas sastāvu...

     [+] [-]

, 2018-04-01 22:25, pirms 6 gadiem
Kāda starpība kuras spēlēs, neņemama varbūt tikai dopele. Interesanti gan, kāpēc māla segums jo lielākie panākumi uz tā ir tieši nepieteiktajām sportistēm.

  -1 [+] [-]

, 2018-04-01 22:41, pirms 6 gadiem
nicks rakstīja: Kāda starpība kuras spēlēs, neņemama varbūt tikai dopele. Interesanti gan, kāpēc māla segums jo lielākie panākumi uz tā ir tieši nepieteiktajām sportistēm.
Kam ñemama dopele? Krievijai?

     [+] [-]

, 2018-04-01 22:45, pirms 6 gadiem
Tagad Krievijai #1 ir Kasatkina, bet ja viña nebûs, tad Latvijai IR labas, vismaz lîdzvértîgas iespéjama.

     [+] [-]

, 2018-04-02 01:02, pirms 6 gadiem
Makarova un Vesņina ar 1000p garantiju vinnēs dubultspēli. Tā kā mūsējām atliek vien spiest uz vienspēlēm. Izredzes ir bet nebūs ar nekāds kaums zaudēt vienai no tenisa lielvalstīm