Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:1, Did:0, useCase: 3

Joku dienas apskats: Ibrahīmovičs spēlēs pret Latvijas basketbola izlasi

Andris Liepa
Andris Liepa

Joku dienas apskats: Ibrahīmovičs spēlēs pret Latvijas basketbola izlasi
Zlatans Ibrahīmovičs iesildās pirms spēles ar Latvijas basketbola izlasi
Foto: AP/Scanpix

Kaut Lieldienas šogad aizsegušas 1.aprīļa ierasto nozīmi, dažas sporta organizācijas nav aizmirsušas par Joku dienu. Šodien Zviedrijas basketbola izlase pavēstījusi, ka tās sastāvam pirms spēles ar Latviju pievienojies Zlatans Ibrahīmovičs, kamēr Latvijas Kērlinga asociācija paziņojusi par pasaules juniora čempionāta rīkošanu Rīgā.

Ibrahīmovčs sestdien atgriezās pasaules ziņu mediju virsrakstos, kad guva divus vārtus savā debijas mačā MLS čempionātā, bet svētdienas rītā Zviedrijas Basketbola federācija paziņojusi, ka 28.jūnijā gaidāmajā Pasaules kausa kvalifikācijas mačā pret Latviju šīs valsts superzvaigzne debitēs basketbola valstsvienībā.

"Futbola zvaigzne svārstījās vai pievienoties Zviedrijas futbola izlasei, bet tagad lēmums ir pieņemts. Tas būs basketbols," 1.aprīļa rītā raksta federācija. "Basketbols ir viens no lielākajiem sporta veidiem pasaulē un numur viens sports ASV. Vairāk nekā 350 miljonu seko basketbolam, turklāt 2019.gada Pasaules kauss notiks astoņās Ķīnas pilsētās, kas ir augošākais tirgus pasaulē sporta un izklaides jomā."

Tāpat Basketbola federācija ziņo, ka iespaidu uz bosniešu izcelsmes zvaigznes lēmumu atstājis fakts, ka Zviedrijas basketbola izlases galvenais treneris ir bosnietis Vedrans Bosničs.

"Zlatana interese par basketbolu palielinājās Parīzē, kur PSG komanda bieži spēlēja basketbolu. "Manchester United" rindās futbolists Pols Pogbā, kurš ir liels basketbola fans, padziļināja Zlatana attiecības ar sporta veidu," vēsta Zviedrijas Basketbola federācija. "Kad zviedru superzvaigzne veica pāreju uz Losandželosu, viņš tikās ar Losandželosas "Lakers" leģendu Kobi Braientu, kurš veica pēdējo grūdienu. Abi ir mirdzošas zvaigznes ar vairāk sekotājiem nekā komandām, kurās viņi spēlē, kā arī ar saviem globālajiem brendiem."


Joki 1. aprīlī pausti arī Latvijas sportā. Tā Latvijas Kērlinga asociācija pavēstījusi, ka 2020.gada pasaules junioru čempionāts šajā sporta veidā norisināsies Rīgā, kamēr pēdējo divu gadu Latvijas čempionvienība futbolā Jūrmalas "Spartaks" jaunās sezonas pirmās spēles dienā savu spēlētāju Ingu Šlampi "pārdevusi" Anglijas premjerlīgas līderei "Manchester City".


Portāls Sportacentrs.com aicina Latvijas sporta sabiedrību 1. aprīlī būt aktīvai un asprātīgai, lai varam šo ziņu papildināt. Ja esam kādu 1. aprīļa joku palaiduši garām, pavēstiet par to komentāros.

  +1 [+] [-]

, 2018-04-01 12:59, pirms 6 gadiem
Jā, es nobrīnījos, ka Delfi un Sportacentrs nav jēlos jokus šogad taisījuši, respect!

     [+] [-]

, 2018-04-01 13:35, pirms 6 gadiem
Inguss...
Indusi tie spartakieši.

     [+] [-]

, 2018-04-01 14:08, pirms 6 gadiem
Vēzis.

  +1 [+] [-]

, 2018-04-01 16:49, pirms 6 gadiem
Latvijas basketbola savieniiba atbildēja zviedriem, ka iekļaušot Mairi Briedi izlases sastāvā