Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:269, Did:0, useCase: 3

"Triobet/Ulbroka" nenosargā pārvaru, taču uzvar papildlaikā

Dāvis Dedumets
Dāvis Dedumets

"Triobet/Ulbroka" nenosargā pārvaru, taču uzvar papildlaikā
Edžus Ceriņš
Foto: Renārs Buivids, floorball.lv

"Triobet/Ulbroka" florbolisti Elvi florbola līgas pusfināla piektajā spēlē mača izskaņā pamanījās izlaist divu vārtu pārsvaru, taču papildlaikā Edžus Ceriņš ar rezultatīvu metienu nodrošināja komandai 7:6 uzvaru pār "FBK Valmiera", sērijā līdz kādas komandas četrām uzvarām panākot 3:2 vadību.

Sērijas pirmajās cīņās komandas apmainījās panākumiem, pa reizei uzvarot gan savā laukumā gan viesos, tādējādi pirms piektās spēles rezultāts bija neizšķirts 2:2 un panākums piektajā spēlē kādu no komandām pietuvinātu finālam vienas uzvaras attālumā.

Līdz pirmajiem vārtiem bija jāgaida septītā minūte, kad reids pa laukuma vidu padevās veterānam Ivo Preisam. Ar viņa pirmo metienu Agris Rogainis tika galā, taču bumbiņa tika atvairīta vārtu priekšā, ļaujot Preisam izdarīt vēl vienu metienu, kas bija rezultatīvs. Turpinājumā viesi ieguva tiesības divas minūtes spēlēt skaitliskajā vairākumā, pie bīstamiem momentiem gan netiekot. Kas neizdevās vairākumā, tas padevās vienādos sastāvos, kad pretuzbrukumā bumbiņu vārtos raidīja Mārtiņš Broks. Perioda 12.minūtē Krišjānis Zeps ar filigrānu piespēli pie tālā vārtu stabiņa atrada Jāni Jaunzemu un mājinieku kapteinis viegli guva vārtus. Drīz vien gan Zeps nopelnīja muļķīgu disciplinārsodu, kura laikā viesi vēlreiz izlīdzināja rezultātu. Matīss Salmiņš izdarīja spēcīgu piespēli gar vārtiem, bumbiņa trāpīja Artūram Jurševskim pa kāju un atrada ceļu vārtos – 2:2.

Otrais periods sākās ar ātriem vārtiem Riharda Mallona personā, bet viesi nepadevās, atspēlējoties arī trešo reizi, kad no vārtu priekšas precīzi meta Ričards Eglītis. Laukuma saimniekiem ļoti veiksmīgs izrādījās trešdālas vidus, kad vispirms ar plaukstas metienu vārtus guva Ulvis Mētrra, bet pēc pusminūtes Kārlis Bulāns no gaisa panāca arī 5:3. Viesi nepadevās un divas minūtes pirms pārtraukuma kārtējo reizi vārtus ar lielu cīņassparu guva Mārtiņš Kājiņš, reuzltātu sadeldējot līdz minimumam.

Trešā perioda pašā ievadā Ints Vilks norībināja vārtu stabiņu, bet kopumā sevišķi daudz bīstamu momentu komandas nespēja izveidot līdz 53.minūtē pēc soda izspēles no distances precīzi meta Edžus Ceriņš, panākot 6:4. Pamatlaiks strauji tuvojās beigām un mājinieki tuvojās uzvarai, lai pirmo reizi sērijas gaitā izvirzītos vadībā. Trīs minūtes pirms pamatlaika beigām vieis sāka spēlēt bez vārtsarga, bet rezultātu tas deva vien 33 sekundes pirms finālsvilpes, kad vārtu priekšā vieklākais bija Ričards Eglītis. Tas gan ļāva rezultātu sadeldēt līdz 5:6 un bija nepieciešami vēl vieni vārti. Un viesi tos arī guva, kad 18 sekundes vēlāk precīzs bija komandas spēlējošais treneris Aigars Belasovs – 6:6 un jāspēlē papildlaiks.

Tajā bija nepieciešams vien nedaudz vairāk par pusotru minūti, lai izšķirtos spēles liktenis. Pēc spēcīga metiena no distances vārtu priekšā pacīnījās Kristers Eglītis, kura metienu Rogainis vēl atvairīja, taču uzreiz sekoja Ceriņa raidījums, kurš bija precīzs, nodrošinot "Triobet/Ulbrokai" 7:6 uzvaru un nonākšanu vienas uzvaras attālumā no fināla.

Par labāko spēlētāju uzvarētāju rindās tika atzīts izšķirošo vārtu autors Edžus Ceriņš, kurš ar diviem goliem bija rezultatīvākais savā komandā. Valmieras komandā labākā spēlētāja balvu saņēma vienu vārtu autors Aigars Belasovs, viņa komandas biedram Mārtiņam Brokam 2 (1+1) punkti, bet Ričards Eglītis izcēlās ar diviem goliem. Sērijas sestā spēle paredzēta 2. aprīlī Vidzemes Olimpiskajā centrā Valmierā. Tās sākums pulksten 17:00 un spēli translēs arī Sportacentrs.com.

"Triobet/Ulbroka" - FBK "Valmiera" 7:6 ET (2:2, 3:2, 1:2, 1:0), sērijā 3:2
Metienu attiecība:
28:34 (13:12, 7:17, 7:8, 1:0)
Rezultatīvākie:
"Triobet/Ulbroka" – Edžus Ceriņš 2 (2+0), Kārlis Bulāns 1 (1+0), Ivo Preiss 1 (1+0), Rihards Mallons 1 (1+0), Jānis Jaunzems 1 (1+0), Ulvis Mētra 1 (1+0), Krišjānis Zeps 1 (0+1), Kaspars Šķēls 1 (0+1), Kristers Eglītis 1 (0+1), Niks Ķuzulis 1 (0+1), Artūrs Jurševskis 1 (0+1).
FBK "Valmiera" – Ričards Eglītis 2 (2+0), Mārtiņš Broks 2 (1+1), Ints Vilks 2 (0+2), Aigars Belasovs 1 (1+0), Mārtiņš Kājiņš 1 (1+0).

Izmantotie resursi:
Latvijas Florbola savienība » LV »...