Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2861, Did:0, useCase: 3

Ostošovs: "Lai uzvarētu, jāgūst par diviem vārtiem vairāk"

Ostošovs: "Lai uzvarētu, jāgūst par diviem vārtiem vairāk"
Pēteris Ostošovs un hokeja klubs "Kurbads"
Foto: HK Mogo

Otro uzvaru Latvijas hokeja virslīgas finālā izcīnīja "Kurbads", kas vakar viesos pieveica "Mogo" ar 4:3, samazinot starpību sērijā līdz 2:3. Pēc spēles ar viedokļiem par to dalījās abu komandu galvenie treneri.

Oļegs Sorokins, hokeja kluba "Mogo" galvenais treneris: "Bija jārealizē savus momentus. Tajā pašā laikā ielaidām muļķīgus vārtus un sākām sasteigt dažas lietas. Kaut kur satraukums, kaut kur labi nospēlēja pretinieku vārtsargs. Šodien arī nebija tik daudz iespēju, kā tas bija iepriekšējās spēlēs, kas sakrita ar to, ka ne visi hokejisti demonstrēja savu labāko sniegumu.

Neviena brīdī, arī pēc trīs panākumiem neteicu, ka sērija ir uzvarēta, bet visi ir cilvēki, un pieļauju, ka daži varētu atslābināties. Šis bija mačs, kur vajadzēja nospēlēt labāk, bet mums ir arī spēlētāji ar nelielām traumām, domāju, ka līdz pirmdienai viss būs kārtībā.

Komandā par totalizatoriem un visām tām lietām nerunājam. Esmu pārliecināts, ka mūsu puiši tādās lietās nepiedalās un ar spēles ietekmēšanu neviens nenodarbojas. Ja kāds arī liek likmes, tad ne jau "play-off" laikā un noteikti neviens uz sevi kā uz zaudētājiem neliek. Nevienā spēlē neredzēju, ka kāds spēlētājs nebūtu ieinteresēts mūsu uzvarā.

Šodien iedevu puišiem brīvdienu, bet rītdien aizvadīsim treniņu. Uz Latvijas izlases spēli neiešu, jo nedaudz jāatbrīvo smadzenes no hokeja, kad ir brīva diena, bet ja kāds no spēlētājiem gribēs - neaizliegšu. "

Pēteris Ostošovs, hokeja kluba "Kurbads" galvenais treneris: "Divās spēlēs guvām 11 vārtus, tā arī ir panākumu atslēga. Spēles galotnēs abas komandas sāk nervozēt, jo arvien pieaug gan spriedze, gan gūto un zaudēto vārtu vērtība. Vieni domāja, ka uzvara finālā ir kabatā, citiem nav, ko zaudēt. Lai gan izdevās gūt divus panākumus sērijā, komandai pietrūkst psiholoģiska noturība, kas traucē mierīgi pabeigt pat uzvarētās cīņas.

Lai uzvarētu pirmdien, spēles laikā jāgūst par diviem vārtiem vairāk, nekā "Mogo", citu iespēju nav. Jāpaņem viss labais no divām uzvarētām cīņām, bet neeksistē kāda recepte, lai pateiktu, ka tā 100% nostrādās. Galvenais jātic, ka mēs varam.

Spēki vēl ir, divām spēlēm pietiks. Ne jau mums vieniem ir grūti, arī pretiniekiem nav viegli. Turklāt, līdz pirmdienai ir divas dienas, šodien komandai ir brīvdiena, atpūtīsimies un viss būs kārtībā. Saudzēties vairs nav kam."