Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:269, Did:0, useCase: 3

Cīņa par vadību sērijā un tuvošanos finālam

Dāvis Dedumets
Dāvis Dedumets

Cīņa par vadību sērijā un tuvošanos finālam
Ulbrokā šovakar būs karsti...
Foto: Floorball.lv

Elvi florbola līgā vīriešiem šodien paredzētas pusfinālu piektās spēles. Pašlaik abos pāros ir kaujiniecisks neizšķirts, tādēļ piektās spēles nozīmi nav iespējams pārvērtēt, jo uzvara ievērojami tuvinās klubus Superfinālam. Abas cīņas sāksies 19:00 un tās varēs vērot Sportacentrs.com

"Triobet/Ulbroka" – "FBK Valmiera"
Pulksten 19:00 Ulbrokā un Sportacentrs.com
Līdzšinējās abu komandu cīņas pusfinālā nav likušas vilties. Pašlaik scenārijs izvēršas tā, ka pirmo no sapārotajām spēlēm uzvar valmierieši, bet dienu vēlāk "Triobet/Ulbroka" spēj revanšēties. Pagājušajā nedēļas nogalē komandas sacentās Valmierā, trešajā mačā komandām aizvadot divas ļoti līdzvērtīgas trešdaļas. Trešā perioda pirmajā minūtē viesi guva divus vārtus, taču valmierieši nesalūza, lai gan ilgstoši nespēja iekarot Ivara Dišereita vārtus. Taču spēles pašā izskaņā divas reizes bumbiņu pretinieku vārtos ar nūjas neērto pusi raidīja Mārtiņš Kājiņš, ne vien izlīdzinot rezultātu, bet arī pārņemt vadību. Pēdējās sekundēs valmierieši divas reizes iemeta bumbiņu arī tukšos vārtos, ļaujot uzgavilēt plašam līdzjutēju pulkam. Panākums nākamajā dienā ļautu valmieriešiem nonākt viena soļa attālumā no iekļūšanas finālā, taču šī nebija "FBK Valmiera" diena, ko nevarētu teikt par viesu vārtsargu Ivaru Dišereitu, kurš tika galā ar visiem 33 pretinieku metieniem. Tikmēr Ulbrokas florbolisti pirmajā periodā trīs reizes sekmīgi nospēlēja skaitliskajā mazākumā, kas komandu motivēja darboties vēl sekmīgāk. Tas noveda pie 4:0 vadības trešā perioda ievadā, bet spēles beigās jau "Triobet/Ulbroka" izcēlās ar diviem precīziem metieniem tukšos pretinieku vārtos – 6:0 spēlē un 2:2 sērijā.

Arī šajā nedēļā ieplānotas divas sapārotas spēles, šodien komandām aizvadot maču Ulbrokas sporta namā, lai dienu vēlāk atkal atgrieztos Valmierā. Nepieciešamības gadījumā piektā spēle nākamās nedēļas vidū atkal tiks aizvadīta Ulbrokā.

Valmierietis Ints Vilks ar 20 (9+11) rezultativitātes punktiem ir izslēgšanas spēļu turnīra otrais rezultatīvākais spēlētājs, par diviem punktiem atpaliekot no "Pārgaujas" līdera Gvido Laugas. Vēl labāko desmitniekā ir Mārtiņš Broks (8+8) un Ivo Balodis (7+9). Arī no Ulbrokas komandas rezultatīvāko spēlētāju desmitniekā ir trīs spēlētāji, turklāt visi iekrājuši pa 16 punktiem – Edžum Ceriņam 12+4, Kasparam Šķēlam 10+6 un Kristeram Eglītim, kurš divas spēles bija spiests izlaist slimības dēļ – 9+7. Agris Rogainis ar 87.76% atvairīto metienu turpina demonstrēt lielisku sniegumu "FBK Valmiera" komandas vārtos, pašlaik uzrādot otro labāko rādītāju starp vārtu vīriem. Ivars Dišereits savu statistiku nedaudz sašķobīja jau ceturtdaļfināla sērijā un pašlaik ar 83.01% ieņem sesto vietu.

"Lielvārde/FatPipe" – "Pārgauja"
Pulksten 19:00 Lielvārdē un Sportacentrs.com
Sērijas pirmajā spēlē Stalbes "Pārgauja" pārsteidza pašreizējos čempionus, izcīnot uzvaru papildlaikā viesos pretinieku mājvietā. Sērijas turpinājums vedināja uz domām, ka Stalbes komandas "baterijas sāk sēsties", jo otrajā mačā Lielvārdes komanda spēles izskaņā nodrošināja graujošu 10:4 uzvaru un arī trešajā mačā, kas tika izspēlēts Kocēnu sporta namā, "Pārgaujai" spēks pietika vien divām trešdaļām, bet trešajā periodā komandas aizsardzības bastioni sabruka kā salmu namiņš. Jāpiebilst gan, ka cīņa varēja izvērsties pavisam savādāk, ja nominālie laukuma saimnieki saudzīgāk izturētos pret pašu izveidotajām vārtu gūšanas iespējām. Divās spēlēs zaudējot ar sešu vārtu deficītu, komanda, kas pirmo reizi savā pastāvēšanas vēsturē aizspēlējusies līdz pusfinālam, tiešām varētu salūzt, taču "Pārgauja" pierādīja pretējo. Ceturtajā spēlē "Lielvārde/FatPipe" divas reizes izvirzījās vadībā, otro no tām mača 29.minūtē. Šoreiz intriga saglabājās līdz pat cīņas pašām beigām, kad piecas minūtes pirms pamatlaika izskaņas izlīdzinājumu panāca Gvido Lauga. Šīs sezonas izslēgšanas turnīrā tieši Stalbes komanda visbiežāk sevi ir apliecinājusi kā komanda, kas vislabāk aizvada mača galotnes un to nodemonstrēja arī šoreiz, 67 sekundes pirms pamatlaika beigām uzvaras vārtus gūstot Ingum Laiviņam – 3:2 spēlē un 2:2 sērijā. Un pašlaik nav nekādas nozīmes, ka šajā sērijā kopējā vārtu attiecība ir 25:15 Lielvārdes komandas labā, jo izredzes spēlēt par zelta medaļām abām komandām saglabājas identiskas.

Gvido Lauga ar 85 punktiem ir visas sezonas rezultatīvākais spēlētājs, turklāt vairāk kā ceturto daļu (22 (11+11)) no šiem punktiem viņš ir savācis tieši izslēgšanas spēļu turnīrā, kur arī ir rezultatīvākais. Piektajā vietā šajā rādītājā atrodas Lauris Ābols ar 19 (8+11), bet uzreiz aiz labāko desmitnieka ir Oskars Balodis (11+4), kurš pašlaik dala trešo vietu gūto vārtu ziņā. "Lielvārde/FatPipe" nospēlējuši mazāku spēļu skaitu, tomēr divi viņu uzbrukuma līderi Toms Akmeņlauks (7+13) un Aivis Kusiņš (12+7) ir attiecīgi trešais un ceturtais labākais punktu guvējs. Starp vārtsargiem Jānis Bramanis ar 88.32% joprojām ir labākais izslēgšanas turnīrā, bet augstvērtīga statistika ir arī Jānim Salcevičam, kuram 86.67% un trešā vieta. Stalbes komandā visu smagumu velk Renārs Arājs, kuram 84.87% un piektā vieta, taču šajā situācijā viņa pienesums komandas panākumos, iespējams, ir pat lielāks kā to parāda statistikas cipari.

Kuras divas komandas izvirzīsies vadībā sērijā?

  • 9

  • 27

  • 6

  • 5