Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:118, Did:0, useCase: 3

"Zurich" ar Vaņinu vārtos iekļūst Šveices kausa pusfinālā

Rolands Eliņš

"Zurich" ar Vaņinu vārtos iekļūst Šveices kausa pusfinālā
Andris Vaņins. Foto: Romāns Kokšarovs/F64

Šveices kausa izcīņas ceturtdaļfinālā Andra Vaņina pārstāvētā „Zurich” ar 2:1 pieveica pirmās līgas klubu „Kriens” un iekļuva pusfinālā, turpinot sava titula aizstāvēšanu.

Andris Vaņins šosezon nav „Zurich” pamatvārtsargs, taču Šveices kausa iepriekšējās kārtās bija devies laukumā, un arī šovakar bija iekļauts pamatsastāvā. Pieredzējušais Latvijas izlases vārtsargs tika pārspēts tikai vienu reizi – 44. minūtē tika gūti vārti pēc stūra sitiena. Brīdi pēc tam Vaņinam talkā nāca arī vārtu stabs, bet neizšķirts 1:1 pirmajā puslaikā tika nosargāts.

„Zurich” izdevās gūt uzvaras vārtus mača 83. minūtē, izraujot sev uzvaru 2:1.

Līdz ar šo uzvaru Vaņina komanda iekļuvusi pusfinālā, kur skaidras jau trīs no četrām dalībniecēm – arī „Basel”, kas pieveica Roberta Uldriķa pārstāvēto „Sion”, un „Thun”, bet vēl vienu vietu sadalīs „Luzern” un „Young Boys”.

Vaņins Šveicē trīsreiz jau uzvarējis kausa izcīņā, paveicot to 2011. un 2015. gadā, toreiz spēlējot „Sion” sastāvā, bet ar „Zurich” viņš ieguva Šveices kausu pagājušajā sezonā.