Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:845, Did:0, useCase: 3

152 soda minūtes un vārti mazākumā – HK "Rīga" revanšējas "Chaika"

Agris Suveizda

152 soda minūtes un vārti mazākumā – HK "Rīga" revanšējas "Chaika"
Arvils Bergmanis. Foto: Romāns Kokšarovs/f64

Krievijas Jaunatnes hokeja līgā uzvaru izcīnījusi "Rīga", kas savā laukumā ar 3:0 pārspēja Rietumu konferences priekšpēdējās vietas īpašnieci Ņižņijnovgorodas "Chaika", kas vakar bija pārāka ar 1:0.

Kamēr pirmajās divās trešdaļās vienīgos vārtus astotajā minūtē guva Jānis Švanenbergs (1:0), soda minūšu pelnīšanas ziņā komandas bija daudz naskākas. Jau pirmajā trešdaļā bija divi abpusējie noraidījumi, bet īstā kulminācija sekoja jau pēc otrā perioda beigām, kad izkāvās virkne hokejistu.

Soda minūtes šajā incidentā tika sadalītas līdzvērtīgi. Rīdzinieku sastāvā līdz spēles beigām tika noraidīti Renārs Cipruss un Roberts Kaļķis, bet viesiem spēle bija galā Ņikitam Tomilovam un Daņilam Platonovam. Vēl pa četrām soda minūtēm saņēma Ralfs Vjaters un Mihails Kozlovs. Tātad kopumā katra komanda kopumā saņēma 58 soda minūtes, bet līdz tam bija nopelnījušas pa desmit.

Nedisciplinētība turpinājās arī trešajā periodā. Jau 65. sekundē par uzbrukumu galvas un kakla rajonā pie 2+10 soda minūtēm tika viesu hokejists Andrejs Bedņakovs, bet mājinieki drīzumā uz gandrīz pusotru minūti palika trijatā pret pieciem. Lielais mazākums tika izturēts, bet, jau spēlējot četratā, mazākumā pārsvaru pamanījās dubultot Daniels Bērziņš (2:0). Dažas minūtes vēlāk uz pusotru minūti trijatā jau palika viesi, un tikko pēc ceturtā spēlētāja došanās laukumā trešos vārtus guva Harijs Brants (3:0).

"Rīga" ar 49 punktiem 52 spēlēs Rietumu konferencē ieņem 13. vietu 17 vienību konkurencē un pēdējās divas spēles sezonā aizvadīs 4. un 5. martā, uzņemot Masavas apgabala "Atlanty".

"Rīga" – "Chaika" 3:0 (1:0, 0:0, 2:0)
Vārti: Švanenbergs (Svars, Bergmanis) 1:0, Bērziņš (Polcs, maz.)2:0, 50:27 Brants (Fjodorovs, Švanenbergs) 3:0
Metieni: 37:36
Soda minūtes: 70:82
Vārtsargi: Bruno Brūveris – Aleksandrs Jevdokimovs

Izmantotie resursi:
Хоккей. МХЛ. Регулярный чемпионат. Игра номер...