Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:346, Did:0, useCase: 3

Vekičai pret Kvitovu karjeras lielākā uzvara, Kasatkinai 0-4 gada sākums

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Vekičai pret Kvitovu karjeras lielākā uzvara, Kasatkinai 0-4 gada sākums
Donna Vekiča. Foto: TASS/Scanpix

Čehijas tenisistei Petrai Kvitovai (WTA 2.) Sanktpēterburgas "Premier 700" titula aizstāvēšana beidzās ar zaudējumu ceturtdaļfinālā Donnai Vekičai (WTA 30.), kura izmantoja čehietes nogurumu, pirmoreiz pieveicot ranga pirmā trijnieka spēlētāju.

Petra Kvitova aizvakar ar 6:2, 7:6(3) uzvarēja Viktoriju Azarenku, noguruma pazīmēm acīmredzamām kļūstot 2. seta otrajā pusē, kad viņai pēc 5:1 pārsvara izlaišanas bija nepieciešama uzvara taibreikā, lai nepieļautu vēl viena seta spēlēšanu. Čehijas tenisistei vakar bija atpūta, bet ar to nepietika, lai atjaunotos vajadzīgajā līmenī.

Spēlējot 14. maču 25 dienu posmā divos kontinentos un trīs pilsētās (Sidneja, Melburna un Sanktpēterburga), Kvitova beidzot padevās nogurumam un ātrā sakāvē pret Donnu Vekiču 17 geimos sakrāja 42 nepiespiestās kļūdas. Horvātijas tenisiste regulāri punktus krāja ar vienkāršu, bet efektīvu taktiku – sist laukuma vidū un cerēt uz veiksmi.

Vekiča guva septīto Top 10 uzvaru, Kvitova ir rangā visaugstāk esošā tenisiste, kuru Vekiča uzvarējusi. Viņas līdz šim lielākais panākums bija 4. vietā esošas tenisistes apspēlēšana, ar tādu rezultātu izceļoties divreiz 2018. gadā, kad viņa Vimbldonā uzvarēja Slounu Stīvensu un Tokijā pārspēja Karolīnu Garsiju.

Šogad joprojām bez uzvarām ir Krievijas pirmā rakete Darja Kasatkina (WTA 12.), kurai 0-4 gada sākums, kārtējo neveiksmi (kopumā jau piekto pēc kārtas) piedzīvojot pret 13 gadus vecāko tautieti Veru Zvonarjovu (WTA 97.) – 3:6, 6:7(3). Zvonarjova 2. setā divreiz nespēja izservēt maču, bet Kasatkinu viņu par to nesodīja, zaudējot taibreikā.

Kasatkina šonedēļ izkrita no Top 10, bet nākamajā nedēļā zaudēs vēl divas pozīcijas, noslīdot uz 14. vietu, jo nav aizstāvējusi pusfināla punktus no pagājušā gada Sanktpēterburgas turnīra. Daša februārī un martā zaudēs fināla punktus no Dubaijas (305) un Indianvelsas (650).

Bijusī pasaules otrā rakete Zvonarjova "Premier" vai augstāka līmeņa pusfinālā iekļuva pirmoreiz kopš 2011. gada oktobra, kad Stambulā notikušā "WTA Finals" pusfinālā zaudēja Azarenkai.

Sacensību pirmā rakete ceturtdaļfinālā zaudēja arī šis nedēļas otrajā turnīrā – Huahinā notiekošajā "International", kur Garbinje Mugurusa (WTA 15.) ar 6:7(5), 1:6 piekāpās agresīvāk spēlējušajai Dajanai Jastremskai (WTA 47.). Odesā dzimusī 18 gadus vecā Jastremska bijušo ranga līderi sakāva arī pagājušās sezonas izskaņā Luksemburgā, kur uzvarēja ar 6:2, 6:3.

Jastremska ir vienīgā no Huahinas turnīrā palikušajām četrām tenisistēm ar WTA titula izcīnīšanas pieredzi. Dajana oktobrī Honkongas "International" sērijas turnīrā izcīnīja savu pirmo trofeju.

"St. Petersburg Ladies Trophy", WTA "Premier 700" turnīrs uz "hard" seguma telpās

Ceturtdaļfinālu rezultāti

SpēleRezultāts
(8) Donna Vekic – (1) Petra Kvitova6:4 6:1
(2) Kiki Bertens – Anastasia Pavlyuchenkova6:2 3:6 6:0
Vera Zvonareva – (3) Daria Kasatkina6:3 7:6(3)
(4) Aryna Sabalenka – Ekaterina Alexandrova6:3 6:4

"Toyota Thailand Open", WTA "International" sērijas turnīrs Huahinā uz "hard" seguma

Ceturtdaļfinālu rezultāti

SpēleRezultāts
(8) Dayana Yastremska – (1) Garbine Muguruza7:6(5) 6:1
(6) Ajla Tomljanovic – (4) Saisai Zheng6:1 6:3
Magda Linette – Yafan Wang6:2 6:3
Tamara Zidansek – Viktorija Golubic4:6 6:1 6:2