Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:125, Did:0, useCase: 3

Ukrainis Krievijā. Fedeckis kritizē Rakicka pāreju: "Šodienas apstākļos tas nav pieņemami"

Agris Suveizda

Ukrainis Krievijā. Fedeckis kritizē Rakicka pāreju: "Šodienas apstākļos tas nav pieņemami"
Jaroslavs Rakickis Ukrainas izlases kreklā. Foto: Reuters/Scanpix

Ziemas pāreju periodā Krievijas bagātākais futbola klubs Sanktpēterburgas "Zenit" sastāvu papildināja ar Ukrainas izlases centra aizsargu Jaroslavu Rakicki, kurš visu līdzšinējo profesionālo karjeru bija aizvadījis Doneckas "Shakhtar".

Krievijas medijos pēc līguma parakstīšanas viena no iezīmēm, kas tika uzsvērta Rakicka sakarā, bija viņa atbalsts Donbasa jautājumā. Bez līdzīgas tēmas neiztika arī Ukrainas pusē, un viņa bijušais komandas biedrs izlasē Artems Fedeckis uzskata, ka Rakicka karjeras izvēle nav atbalstāma.

"Šodienas apstākļos nav pieņemami pāriet uz Krievijas čempionātu, tas ir neapšaubāmi," uzskata Fedeckis, kurš pats Krievijas iebrukuma dēļ nesen atteicās no līguma piedāvājuma un 1,8 miljonu eiro lielas algas Krievijas Premjerlīgā. "Lai kā arī nebūtu, sava tauta, sava zeme un savs novads ir jāciena. Man vienkārši trūkst vārdu."

"Kas attiecas uz Rakicka spēlēšanu izlasē, tas, protams, ir jāprasa galvenajam trenerim [Andrijam Ševčenko]. Taču tā ir liela atbildība, jo izraisīs kritiku. Domāju, ka Andrijam Mikolajovičam tagad būs grūti. Bet fakti ir fakti, un nekas tos nemainīs. Es nekad šādi nerīkotos, un man tas ir nepieņemami," Fedecis sacīja Ļvivas medijā LMN.

29 gadus vecais Rakickis Ukrainas izlasē ir aizvadījis 54 spēles un guvis piecus vārtus, bet ar "Zenit" viņš parakstīja trīsarpus gadu līgumu. 33 gadus vecais Fedeckis ārzemēs ir aizvadījis vienu sezonu, 2016./17. g. spēlējot Vācijas Bundeslīgas klubā "Darmstadt", bet pārējo karjeru pavadījis Ukrainā, pārstāvot "Kharkiv", Kijivas "Arsenal", Doneckas "Shakhtar", Ļvivas "Karpaty" un "Dnipro". 2017. gadā Fedeckis atgriezās "Karpaty", kas šosezon ieņem tikai desmito vietu divpadsmit komandu konkurencē. Izlasē Fedeckis aizvadījis 53 spēles un guvis divus vārtus.

Sanktpēterburgas "Zenit" trenera asistents ir Ukrainas futbola leģenda Anatolijs Timoščuks.

Izmantotie resursi:
https://www.lmn.in.ua/treba-povazha...

  -3 [+] [-]

, 2019-02-01 19:49, pirms 5 gadiem
Agri, izstasti man, kad Krievija iebruka Ukrainā??? Manas domas par tevi, pēc šitā izteiciena, kritni sašķobijās. Vari man ticēt, ka es 25 gadus esmu bijis ne tikai un vienīgi sporta žurnālists, bet ļoti labi pārzinu, gan iekšpolitiku, gan ārpolitiku. Tāda jau ir mana izglītība.

     [+] [-]

, 2019-02-01 19:54, pirms 5 gadiem
Te gudri izrunajas, bet varbut Rakicka kungam ir prokrieviska nostaja un ta spelesana izlase ir piekajas, labak izvelas naudu neviss valsts izlasi kura iespejams ir vienaldziga.

     [+] [-]

, 2019-02-03 10:03, pirms 5 gadiem
igor_amelka_1951703601711192 rakstīja: Agri, izstasti man, kad Krievija iebruka Ukrainā??? Manas domas par tevi, pēc šitā izteiciena, kritni sašķobijās. Vari man ticēt, ka es 25 gadus esmu bijis ne tikai un vienīgi sporta žurnālists, bet ļoti labi pārzinu, gan iekšpolitiku, gan ārpolitiku. Tāda jau ir mana izglītība.
Tu laikam esi no Mēness nokritis