Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:345, Did:0, useCase: 3

Marcinkevičai neveiksmīga diena, Vismane uzvar divos mačos

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Marcinkevičai neveiksmīga diena, Vismane uzvar divos mačos
Daniela Vismane un Diāna Marcinkeviča. Foto: Dmitrijs Suļžics, F64

Latvijas trešajā rakete Diāna Marcinkeviča (WTA 278.) piektdien pabeidza startu ITF W25 sacensībās Indijas pilsētā Džodhpurā, kur vienspēlēs zaudēja ceturtdaļfinālā, bet dubultspēlēs palika soli no fināla. Tikmēr valsts ceturtais numurs Daniela Vismane (WTA 642.) beidzot sāka Antaljas W15 turnīru, kur guva divas uzvaras, sasniedzot ceturtdaļfinālu.

Vienspēļu turnīrā ar otro numuru izliktā Diāna Marcinkeviča ceturtdaļfinālā, kas ilga tikai 53 minūtes, ar 1:3, 3:6 graujoši zaudēja Lielbritānijas tenisistei Džoudijai Annai Baridžai (WTA 415.). Diāna viņu uzvarēja abu vienīgajā iepriekšējā mačā, 2014. gadā ar 6:3, 6:4 esot pārāka tādas pašas kategorijas turnīrā Bārnsteiplā (Anglija). Baridža tolaik bija tikai 15 gadus veca.

Diāna vēlāk zaudēja arī dubultspēļu pusfinālā, kur viņa kopā ar Japānas tenisisti Hiroko Kuvatu piekāpās viņas tautietēm Manai Ajukavai un Kadži Harukai – 7:6(3), 3:6, 5:10.

Džodhpuras turnīrs notiek uz "hard" seguma. Diāna WTA vienspēļu rangam nopelnīja deviņus punktus, bet dubultspēlēs ieguva 18.

Antaljā lietus dēļ pamatīgi tika iekavēta turnīra programma – piektdien, kad oriģinālajā variantā bija jābūt ceturtdaļfināliem, izspēlēja vēl divas no pēdējām sešām kvalifikācijas cīņām, kā arī aizvadīja pamatturnīra pirmās divas kārtas. Tiesa, 2. kārta vēl nav pabeigta. Ņemot vērā noslogoto kalendāru, nepieciešamības gadījumā 3. sets tika aizstāts ar supertaibreiku.

Daniela Vismane pirmajā mačā ar 6:0, 6:2 sagrāva "wild card" saņēmušo Dienvidkorejas tenisisti Jojeonu Jeongu (17), kurai tā bija debija ITF pamatturnīros. Dažas stundas vēlāk ar 6:1, 3:6, 10:8 pieveikta Izraēlas tenisiste Vlada Ekšibarova (WTA 813.).

Arī sestdien daļai spēlētāju būs vairāk par vienu maču. Vismane ceturtdaļfinālā, visticamāk, tiksies ar turnīra pirmo numuru, Ķīnas tenisisti Vušuanu Dženu (491.). Vismane ar divu kārtu pārvarēšanu ieguvusi 12 ITF reitinga punktus. Antaljas turnīrs notiek uz māla seguma.