Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:261, Did:0, useCase: 3

Daugaviņš: "Cepuri nost "Dinamo" – ar šādu spēli vajadzētu būt play-off"

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Daugaviņš: "Cepuri nost "Dinamo" – ar šādu spēli vajadzētu būt play-off"
Kaspars Daugaviņš. Foto: Kaspars Volonts, Dinamo Rīga

Kontinentālās hokeja līgas klubs Rīgas "Dinamo" vakar savā laukumā ar 2:1 pagarinājumā pārspēja Maskavas "Spartak", pietuvojoties izslēgšanas spēļu zonai. Pretinieku pirmās maiņas centrā spēlēja Kaspars Daugaviņš, kurš norādīja: lai gan fiziski jūtas sliktāk nekā iepriekšējās sezonās, statistika ir labāka.

"Protams, treneri bija dusmīgi pēc šādas spēles, un arī paši saprotam, ka šodien spēlējām katastrofālu hokeju. Bet cepuri nost Rīgai – ļoti agresīvi, nedeva pacelt galvu un pierādīja, ka ar šādu spēli Rīgai vajadzētu būt play-off komandai," teica Kaspars Daugaviņš. Viņš atradās uz ledus, kad mājinieki guva savus vienīgos vārtus pamatlaikā, rezultātu atklājot sešas sekundes pirms pirmās trešdaļas beigām. "Situācija bija tīri taktiska. Nepareizi nospēlējām aizsardzībā, un mūs uzreiz sodīja."

"Cik esam spēlējuši ar "Dinamo", katrs mačs ir pavisam citāds. Viens ir skaidrs – viņi spēlē agresīvi, skrien virsū un neļauj viegli iziet no zonas. Mūsu gadījumā tas ir lielākais mīnuss, jo zem spiediena nemākam iziet no zonas. Tāpēc pirmajā trešdaļā gandrīz visu laiku pavadījām savā zonā, otrajā trešdaļā pirmās desmit minūtes bija tādas pašas. Pēc tam hokejs bija diezgan haotisks, bet rezultāts – likumsakarīgs," vērtēja Daugaviņš, kurš atkal iejutās centra uzbrucēja lomā.

"Piespiedu kārtā esmu centrs. Mums ir vāja aizsardzības zona, un tādā komandā ir grūti būt centram. Kad aizsardzībā viss ir sakārtots, tad būt centram ir patīkami, jo bieži tiec pie ripas. Bet tagad nākas šancēt dubultā, jo ir baigais haoss," norādīja Daugaviņš, kurš mača pirmajā iemetienā spēkojās ar "Dinamo" kapteini Lauri Dārziņu. "Pirmā reize, kad satikāmies iemetienā, un varbūt arī pēdējā. Bet bija interesanti."

"Labprāt gribētu iegūt konferences piekto vietu, tomēr galvenais ir tikt izslēgšanas spēlēs un uzlabot sniegumu, jo pēdējā laikā tas ir diezgan briesmīgs. Esam tā komanda, kurai spēle var aiziet, taču, ja neaiziet, – tad kuļamies tikai savā zonā. Ir daudz lietas, pie kurām jāpiestrādā, un aizsardzības zona ir viena no tām. Tur viss sākas, jo, ja visu laiku spēlē savā zonā, tad maiņas beigās vienkārši vairs nav spēka skriet uzbrukumā," skaidroja Daugaviņš.

"Fiziski jūtos daudz sliktāk nekā pagājušajā gadā, bet kaut kā statistikas ziņā aizvadu labāku sezonu, kas ir jocīgi. Pērn fiziski bija viena no labākajām sezonām karjerā, bet statistika bija viena no sliktākajām. Tagad ir, par ko padomāt, būs pie kā pastrādāt vasarā. Un vēl pēc sezonas būs laiks, pirms čempja mazliet pamainīt treniņu metodes," norādīja Daugaviņš.

Viņš šajā sezonā 54 spēlēs sakrājis 34 punktus, bet pērn, pārstāvot Ņižņijnovgorodas "Torpedo", 56 mačos izdevās tikt tikai pie 27 punktiem.

Pavisam drīz Kontinentālajā hokeja līgā būs starptautiskais pārtraukums, un Latvijā ieradīsies valstsvienības galvenais treneris Bobs Hārtlijs. Tomēr Daugaviņš un viņa komandas biedrs Mārtiņš Karsums treniņos nepiedalīsies. "Runājām ar Bobu un pateicām, ka februārī mājās nebūsim. Mums ir tikai piecu dienu pauze, diezgan īsa, un izlēmām, ka labāk ir būt kopā ar komandu. Pēdējais brīdis, lai uzlabotu taktiku, būs arī fiziskie treniņi pirms play-off. Vismaz manā gadījumā tā bija paša iniciatīva. Pēc sezonas būs daudz laika, lai pievērstos izlasei."

Daugaviņš bija Latvijas izlases kapteinis 2015., 2016. un 2017. gada pasaules čempionātos, bet pagājušajā gadā viņš uz turnīru Dānijā nedevās savainojuma dēļ. Tagad 30 gadus vecais uzbrucējs ir gatavs atgriezties apritē, bet pirms tam priekšā izšķirošās cīņas kluba rindās. "Spartak" ar 62 punktiem ir sestajā vietā rietumos, priekšā ar 65 punktiem ir Maskavas "Dynamo". Tikmēr Rīgas "Dinamo" no astotās vietas īpašnieces "Sochi" atpaliek divus punktus.

  -1 [+] [-]

, 2019-02-01 13:12, pirms 5 gadiem
Arī SC komentētāji saka - cepuri nost, cik labi DR spēlē. Īsta PO komanda.

  -3 [+] [-]

, 2019-02-01 13:30, pirms 5 gadiem
Dogmens liek noprast, ka uz PČ būs gatavs, cerams pārējie arī, varētu pasapņot par:
Karsums-Bļugers-Daugaviņš
Balcers-Girgensons-Ķēniņš
Dārziņš-Ābols-Rēdlihs
Bukarts-Džeriņš-Indrašis
+Dzierkals

  +6 [+] [-]

, 2019-02-01 13:43, pirms 5 gadiem
raivis77 rakstīja: Dogmens liek noprast, ka uz PČ būs gatavs, cerams pārējie arī, varētu pasapņot par:
Karsums-Bļugers-Daugaviņš
Balcers-Girgensons-Ķēniņš
Dārziņš-Ābols-Rēdlihs
Bukarts-Džeriņš-Indrašis
+Dzierkals
Nu gan laiki pienākuši, kad Indraši 4. maiņā jāiespēlē...

  +8 [+] [-]

, 2019-02-01 13:49, pirms 5 gadiem
raivis77 rakstīja: Dogmens liek noprast, ka uz PČ būs gatavs, cerams pārējie arī, varētu pasapņot par:
Karsums-Bļugers-Daugaviņš
Balcers-Girgensons-Ķēniņš
Dārziņš-Ābols-Rēdlihs
Bukarts-Džeriņš-Indrašis
+Dzierkals
Ne Roberts Bukarts, ne Indrašis nav 4. maiņas spēlētāji.
Nevar likt spēlētājus kopā vienkārši matemātiski - tikai pēc gūtajiem punktiem sezonā.
Ir jābūt arī mazākuma speciālistiem, kas sitas un kapājas, un kuriem nekad nebūs daudz punktu. Bez šādiem spēlētājiem nevar iztikt.

  -3 [+] [-]

, 2019-02-01 14:07, pirms 5 gadiem
Neliku maiņas pēc kārtas vnk uzmetu, kas ar ko kopā vairāk spēlējuši vai arī spēlē klubā!
Bļugers-Daugaviņš
Girgensons-Ķēniņš
Džeriņš-Karsums
es te redzu jau 3 brigādes, kas māzākumā nespēlēs sliktāk kā Pavlovs un Meija

  +1 [+] [-]

, 2019-02-01 14:19, pirms 5 gadiem
raivis77 rakstīja: Neliku maiņas pēc kārtas vnk uzmetu, kas ar ko kopā vairāk spēlējuši vai arī spēlē klubā!
Bļugers-Daugaviņš
Girgensons-Ķēniņš
Džeriņš-Karsums
es te redzu jau 3 brigādes, kas māzākumā nespēlēs sliktāk kā Pavlovs un Meija
Sanāk, Tu piedāvā vienus un tos pašus izmantot gan vairākumā, gan mazākumā - jo vismaz puse no šī saraksta noteikti spēlēs arī vairākumā. Būs ļoti liels spēles laiks viņiem. Un tad jau būs atkarīgs no katra fiziskās formas, cik ilgi viņi to spēs turēt.

  +1 [+] [-]

, 2019-02-01 14:30, pirms 5 gadiem
zzk rakstīja: Sanāk, Tu piedāvā vienus un tos pašus izmantot gan vairākumā, gan mazākumā - jo vismaz puse no šī saraksta noteikti spēlēs arī vairākumā. Būs ļoti liels spēles laiks viņiem. Un tad jau būs atkarīgs no katra fiziskās formas, cik ilgi viņi to spēs turēt.
bet no otras puses skatoties kāpēc ne?
ja sastāvā ir iespējams labākais pasaulē mazākuma speciālists Girgensons. Daugaviņš, Džeriņš un Ķēniņš ir mazākumā spēlējuši daudz! Vairākumā praktiski var kombinēt no citiem!
tak nemauc visas četras maiņas gan mazākumā , gan vairākumā vienā. parasti ir 2 brigādes jeb maiņas. 2 vairakumam un 2 mazākumam! ir daudz iespēju variēt! Un pie šāda sastāva pat nekad nevajadzētu pāriet uz 3 maiņām trešajā perī, drīzāk otrādi varētu diktēt ātrumu!jeb nekāda pārspēlēšanās nebūs. un PČ ir diezgan ātrs un neilgs turnīrs.
p.s. par tādu sastāvu tik sapņot var un fantazēt. reāli protams nekas tāds nebūs uz PČ! Un sastāvu nosauks Hārtlijs!

     [+] [-]

, 2019-02-01 14:46, pirms 5 gadiem
un tadas blitces ka jus visi seit miniet tikai uz olimpiadi var savakt un tad vel jaskatas..uz PC varu deret labi ja 50% no siem minetajiem speletajiem speles,ari nenozime ka salikti visi rezultativakie Latvijas hokejisti speletaji ka bus baigi labi un viss kritis ieksa..pagajuso gadu Bobs labi salika visu kopa un tas+/- viss uz veiksmi.. daudzi speletaji izsava slotas katu..cilveki pat nebija iedomajusies ka Balcers bus turnira rezultativakais.. labi bija laba sezona AHL bet nebija domajusi ka ta bus..un vel speletaji ka Meija kas var izsaut svarigu banku PC.. Rubins iemeta.. Abols fantastiski nospeleja.. un SHL pagajuso gadu vinam bija 1 piespele,vispar ja skatas speletaju resursi ir daudz vairak neka parus gadus ieprieks un tas priece..tagad pec pagajusa gada visi eiforija ka katru gadu musejiem 8nieka jatiek ieksa

     [+] [-]

, 2019-02-01 15:03, pirms 5 gadiem
kur Pavlovs?

  +1 [+] [-]

, 2019-02-01 15:26, pirms 5 gadiem
raivis77 rakstīja: Dogmens liek noprast, ka uz PČ būs gatavs, cerams pārējie arī, varētu pasapņot par:
Karsums-Bļugers-Daugaviņš
Balcers-Girgensons-Ķēniņš
Dārziņš-Ābols-Rēdlihs
Bukarts-Džeriņš-Indrašis
+Dzierkals
Pavlovs kur? Labākais penalty killers uzreiz pēc Sprukta Latvijas hokejā vispār. Bez Pavlova nekādi nevar