Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

Porziņģis: "Bostonai ir sava identitāte, bet mēs savējo vēl meklējam"

Krišs Upenieks

Porziņģis: "Bostonai ir sava identitāte, bet mēs savējo vēl meklējam"
Kristaps Porziņģis pret Džeilīnu Braunu
Foto: USA Today Sports

LETA. Bostonas "Celtics" basketbolisti trešdien Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) spēlē pret Ņujorkas "Knicks" pēdējā ceturtdaļā uzbruka ar ļoti augstu precizitāti, kamēr ņujorkieši pie savām iespējām nemaz netika, pēc cīņas atzina "Knicks" komandas latviešu zvaigzne Kristaps Porziņģis.

"Ceturtajā ceturtdaļā bija sajūta, ka pretinieki nevar aizmest garām. Viņiem viss krita iekšā, kamēr mēs netikām pie metieniem," Porziņģa teikto pēc mača citē laikraksts "The New York Post". Latvietis šajā mačā guva 16 punktus, no tiem 13 pirmajā puslaikā, taču kopumā aizvadīja vienu no neveiksmīgākajām spēlēm pēdējā laikā, jo Porziņģim esot laukumā "Knicks" ielaida par 36 punktiem vairāk nekā iemeta, kas bija pārliecinoši sliktākais rādītājs komandā.

"Otrajā puslaikā mums nekas nesanāca. Man bija ļoti daudz labu iespēju, lielisku iespēju, taču netrāpīju un arī pārējiem šoreiz nekrita. "Celtics" ir viena no vadošajām aizsardzības komandām līgā, viņi paveica lielisku darbu, kamēr mums šī bija vāja spēle," atzina Porziņģis. "Bostonas komandai ir sava identitāte, kamēr mēs savējo vēl meklējam."

Šajā mačā viena no skaistākajām epiozdēm bija, kad "Celtics" basketbolists Džeilīns Brauns ietrieca bumbu "Knicks" grozā, to izdarot pār Porziņģa rokām. Tiesa, latvietis par šo epizodi pēc spēles spēja arī pajokot. "Tas bija lielisks trieciens grozā, jo īpaši tāpēc, ka tika izdarīts pret līgas labāko metienu bloķētāju. Viņam [Braunam] vajadzētu piedalīties zvaigžņu spēles "slam-dunk" konkursā," smaidot sacīja Porziņģis, kurš ar vidēji 2,3 bloķētiem metieniem ir šosezon ir labākais visā līgā. Jāpiebilst, ka trešajā ceturtdaļā latvietis reabilitējās, jo vēl vienu Brauna metienu skaisti nobloķēja.

Līdz ar šo maču Porziņģis kļuvis par visu laiku rezultatīvāko latvieti NBA. Jau iepriekšējā mačā viņš gūto punktu ziņā panāca Andri Biedriņu, bet tagad ar 3263 punktiem kļuvis par rezultatīvāko. Zīmīgi, ka šādam sasniegumam Porziņģim bija nepieciešamas tikai 183 spēles, kamēr Biedriņš NBA regulārajā čempionātā nospēlēja 516 mačus. Vēl Biedriņam ir arī 70 punktu NBA izslēgšanas turnīrā, kur Porziņģis gan vēl nav spēlējis.

Tikmēr "Knicks" galvenais treneris Džefs Hornačeks norādīja, ka "Celtics" bijuši labāki arī fiziskajā ziņā, izmantojot to, ka Ņujorkas komandai šī bija otrā spēle divu dienu laikā. "Pretinieki aizsardzībā ir ļoti labi, un bez Kairija Ērvinga sastāvā nospēlēja vēl labāk nekā parasti. Viņi izmantoja to, ka mums otrdien jau bija spēle, tāpēc darbojās agresīvi, uzspiežot fizisku spēli," skaidroja Hornačeks. "Mums šādā mačā, kad bumba nekrīt grozā, vajadzēja koncentrēties uz aizsardzību, taču pēc neprecīziem metieniem spēlētāji nokāra galvas."

Tāpat treneris atzina, ka Porziņģim šajā mačā klājies grūti. "Uz viņu tika izdarīts liels spiediens, jo ikviens metiens Porziņģim bija liels izaicinājums," Hornačeks norādīja, ka latvietis šajā mačā uzmanīts īpaši. Porziņģis šosezon 45 spēlēs vidēji guvis 23,1 punktus, izcīnījis 6,6 atlēkušās bumbas un bloķējis 2,3 metienus.

Ņujorkas vienība ar 23 uzvarām 52 spēlēs Austrumu konferences kopvērtējumā joprojām ieņem desmito vietu, kamēr "Celtics" ar 37 panākumiem ir pirmajā pozīcijā. "Knicks" nākamo spēli aizvadīs piektdien, kad viesosies pie Milvoki "Bucks" basketbolistiem.

Izmantotie resursi:
LETA

  -3 [+] [-]

, 2018-02-01 10:47, pirms 6 gadiem
Pussezonu meklē meklē meklē...

  +1 [+] [-]

, 2018-02-01 10:47, pirms 6 gadiem
Knicks pirmais jautājums dienas kārtībā būtu jauns galvenais treneris!!! Šis ir nejēga, lupata utt.

  +5 [+] [-]

, 2018-02-01 10:54, pirms 6 gadiem
Identitāti meklē jau trīs sezonas.Komandai nav nekādu pamatu ne aizsardzībā ne uzbrukumā.
Pirmajā puslaikā KP spēlēja labi,bet otrajā Bostona pamainīja dažas lietas,bet Hornačeks nemāk mainīt spēles plānu..Ja nav saspēļu,tad KP turpinās mesti tāda veida metienus,kā viņš to darija otrajā puslaikā..Hornačeks ir šausmīgi ierobežots treneris..

  -1 [+] [-]

, 2018-02-01 11:18, pirms 6 gadiem
Bostonietis rakstīja: Identitāti meklē jau trīs sezonas.Komandai nav nekādu pamatu ne aizsardzībā ne uzbrukumā.
Pirmajā puslaikā KP spēlēja labi,bet otrajā Bostona pamainīja dažas lietas,bet Hornačeks nemāk mainīt spēles plānu..Ja nav saspēļu,tad KP turpinās mesti tāda veida metienus,kā viņš to darija otrajā puslaikā..Hornačeks ir šausmīgi ierobežots treneris..
Viņš ir uzbrukuma treneris, kurš ļauj spēlētājiem mest. Viņš porziņģim neprasa apspēlēt, viņš pat ir novērots dusmīgs, ja KP to dara. Viņš arī prasa tos metienus pāri rokām, un ļauj puļīt arī citiem. Tāds ir viņa uzbrukums, ej, met, būs OK Tas, ka Rembis čakarē aizsardzību un šobrīd ar viņa vadīto aizsradzības komisiju, vai kas tas viņiem tur bija, aizsardzības nav vispār... līdz ar to arī uzbrukums ir, kāds ir... Galvenā NY problēam ir aizsradzība, pēc tam var runāt par PG trūkumiem utt

  -1 [+] [-]

, 2018-02-01 11:23, pirms 6 gadiem
Īstenībā pēc šodienas zaudējuma ir redzams arī īstais komandas varējums. Sezona ir iegājusi otrajā pusē, ir nogurums un redzams, ka NY pret sava līmeņa komandām vai vajākām itkā spēj uzvarēt, bet pret spēcīgākām iznākumi ir līdzīgi kā pret Bostonu (ar izņēmumiem). Vadībai tiešām viela pārdomām, jo viņi jau saprot ka Kristaps grib sajust playoff un atklāta tankošana var novest pie tā ka Kristaps pēc 2 gadiem aizies ...
Es ļoti ceru, ka sekos maiņas, un kaut kā sliecos domāt ka tiks aizmainīts jau darījumu sakarā piesauktais Kvins, kā arī Kanters. Kantera vērtība šobrīd ir tiešām liela un lai gan protams komandai ļoti svarīgs un iederīgs spēlētājs, ja nemaldos arī viņam pēc šīs sezonas ir iespēja pamest komandu. Diemžēl Noa līgums noteikti traucēs noslēgt ar Kanteru ilgāka termiņa līgumu, tāpēc labāk iegūt kaut ko pretim. Tas nākotnes perspektīvām atstātu Noa un Willy.
Tikai personīgs redzējums, jo trenera darbības neliecina ka ar to pašu Willy rēķinātos nākotnē ...

  +2 [+] [-]

, 2018-02-01 11:30, pirms 6 gadiem
Šoreiz Tims, Lee, Beasley neko neparādīja, līdz ar to zāģis. Protams arī KP pats nočakarēja, bet viņam šoreiz mazāks brāziens kā pārējiem. Trūkst krampja komandai un cīņas spara, kā arī stabilitātes uzbrukumā. Itkā francis lēnām sāk vērties vaļā bet joprojām pa mīkstu. Es nesaprotu, kāpēc NYK neiet pēc Kembas, viņš būtu labs palīgs

     [+] [-]

, 2018-02-01 11:33, pirms 6 gadiem
Ja tā padomā tad pat negribas, lai Knicks šogad tiek PO, jo ja nu tiek tad kā astotā komanda un pretī nāk Bostona pret kuru Knicks nav nekādu izredžu, 0-4 sērijā, vidēji mīnus 20 spēlē , nu un no šāda PO jēga praktiski nekāda!

  +1 [+] [-]

, 2018-02-01 11:40, pirms 6 gadiem
Knicks identitāte? Viduvējs (jā, pat labs!) sezonas sākums un katastrofālas beigas!

     [+] [-]

, 2018-02-01 11:48, pirms 6 gadiem
VietējaisMurisDzīvelīgs rakstīja: Ja tā padomā tad pat negribas, lai Knicks šogad tiek PO, jo ja nu tiek tad kā astotā komanda un pretī nāk Bostona pret kuru Knicks nav nekādu izredžu, 0-4 sērijā, vidēji mīnus 20 spēlē , nu un no šāda PO jēga praktiski nekāda!
Komandas īpašniekam, tās ir dārgākas biļetes uz vismaz divām spēlēm, pārdoti jauni atribūti, TV ekranizējumi utt.

     [+] [-]

, 2018-02-01 11:52, pirms 6 gadiem
Raitcha rakstīja: Viņš ir uzbrukuma treneris, kurš ļauj spēlētājiem mest. Viņš porziņģim neprasa apspēlēt, viņš pat ir novērots dusmīgs, ja KP to dara. Viņš arī prasa tos metienus pāri rokām, un ļauj puļīt arī citiem. Tāds ir viņa uzbrukums, ej, met, būs OK Tas, ka Rembis čakarē aizsardzību un šobrīd ar viņa vadīto aizsradzības komisiju, vai kas tas viņiem tur bija, aizsardzības nav vispār... līdz ar to arī uzbrukums ir, kāds ir... Galvenā NY problēam ir aizsradzība, pēc tam var runāt par PG trūkumiem utt
Pareizi pateici! Tāds ir viņa uzbrukums! Tā varētu spēlēt Fīniksa ar Stademairu un Nešu pirms 10 gadiem, bet komandā nav ne Neša, ne Stademaira!
Izbraukumā komandas var uzvarēt ar komandas spēli uzbrukumā, aizsardzībā, jo mājniekiem ir priekšrocības!

  +1 [+] [-]

, 2018-02-01 12:04, pirms 6 gadiem
Raitcha rakstīja: Viņš ir uzbrukuma treneris, kurš ļauj spēlētājiem mest. Viņš porziņģim neprasa apspēlēt, viņš pat ir novērots dusmīgs, ja KP to dara. Viņš arī prasa tos metienus pāri rokām, un ļauj puļīt arī citiem. Tāds ir viņa uzbrukums, ej, met, būs OK Tas, ka Rembis čakarē aizsardzību un šobrīd ar viņa vadīto aizsradzības komisiju, vai kas tas viņiem tur bija, aizsardzības nav vispār... līdz ar to arī uzbrukums ir, kāds ir... Galvenā NY problēam ir aizsradzība, pēc tam var runāt par PG trūkumiem utt
Nu , ja uzbrukumā faktiski nav nevienas atstrādātas kombinācijas, tai skaitā uz komandas līderi (??!!) , un nigas tupi lien uz grozu, nevienu apkārt neredzot - tad kāds pie velna ir " uzbrukuma treneris" ??

  +1 [+] [-]

, 2018-02-01 12:08, pirms 6 gadiem
Neapskaužu KP, pats saprot, ka ar NYK labākajā gadījumā kādreiz tiks playoff, par gredzenu var aizmirst...plus pats ļoti nestabils šobrīd un ja vēl pārējie viduvēji spēlētāji, tad rezultāts tāds kāds ir...

     [+] [-]

, 2018-02-01 12:11, pirms 6 gadiem
Hornačeks, kā jau zema līmeņa speciālists, kārtejo reizi attaisnojās ar to, ka redz otrā spēle divās dienās.. Ak nē, nabadziņi! Nejau tāpēc Knicki laukumā izskatījās vienkārši katastrofāli :/

Viegli nav, es ticu, bet nu nedrīkst pēc katras pajātās back-to-back spēles šitādu figņu dzīt

     [+] [-]

, 2018-02-01 13:03, pirms 6 gadiem
coyotes rakstīja: Pussezonu meklē meklē meklē...
kādu vēl pussezonu ? Knicks kā franšīze smird jau gandrīz 20 gadus.
un nē, nav vainīgs ne Hornačeks, ne Porziņģis, ne Kanters. Vainīgs ir Dolans, kurš nespēj (vai negrib) noalgot kompetentu menedžmentu, kas izveidotu konkurētspējīgu sastāvu.
Jo ko gan var gribēt ar pašreizējo situāciju ? Izņemot Porziņģi, viss pārējais Knicks sastāvs jebkurā citā komandā būtu beņķa spēlētāji. Tāds Beķeris vispār nomālā komandā labākajā gadījumā sildītu soliņu.

Ko var prasīt no trenera, ja nav talanta ar ko strādāt?

     [+] [-]

, 2018-02-01 13:33, pirms 6 gadiem
vorkuta rakstīja: Nu , ja uzbrukumā faktiski nav nevienas atstrādātas kombinācijas, tai skaitā uz komandas līderi (??!!) , un nigas tupi lien uz grozu, nevienu apkārt neredzot - tad kāds pie velna ir " uzbrukuma treneris" ??
Nu bet tā jau ir tā kombinācija - metiens. Brīvs metiens, atspēle uz metienu, ātrs metiens...
Tapēc jau nav kombinācijas ar piecām piespēlēm...
Bet, lai tas uzbrukums strādātu ir jābūt aizsrdzībai, ir jābūt pārsvaram uzbrukuma zonā, vienīgais NY pārsvars ir KP augums uz pārējo fona un metiens pāri rokām...
Es nesaku, ka NY ir labs treneris, nav, bet šobrīd ne viņa lauciņā ir vislielākie robi...

     [+] [-]

, 2018-02-01 15:20, pirms 6 gadiem
vnk Bostona ir spēks! Ir taču starpība , komanda cīnās par #1. konferencē vai #8. tajā. Spēle pati parādīja kas ir kas.

     [+] [-]

, 2018-02-01 16:19, pirms 6 gadiem
Komanda spēlē basketbolu. Aizsardzību var uztaisīt tikai un vienīgi komanda, nevis viens spēlētājs. Tāpēc KP ir jāizvēlas - liels līgums vai gredzens. Dolana plānos neietilpst gredzens, tas ir skaidrs.

     [+] [-]

, 2018-02-01 18:07, pirms 6 gadiem
Rai4a rakstīja: vnk Bostona ir spēks! Ir taču starpība , komanda cīnās par #1. konferencē vai #8. tajā. Spēle pati parādīja kas ir kas.
kada starpiba par uru vietu cinas? identitate komandas jaatrod jebkura gadijuma, bet KP gan sadomajies gairais distorfikis,zel ka pus Latvija cra bikses no vina,no katras zinas par vinu!

     [+] [-]

, 2018-02-01 18:08, pirms 6 gadiem
vienu jau var rakstīja: Neapskaužu KP, pats saprot, ka ar NYK labākajā gadījumā kādreiz tiks playoff, par gredzenu var aizmirst...plus pats ļoti nestabils šobrīd un ja vēl pārējie viduvēji spēlētāji, tad rezultāts tāds kāds ir...
Par savu speli butu domajis,nevis gredzeniem....
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja