Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

Naksnīgās NBA čalas: "Celtics" aizsardzība - Porziņģa kriptonīts?

Rolands Eliņš

Naksnīgās NBA čalas: "Celtics" aizsardzība - Porziņģa kriptonīts?
Foto: USA Today Sports/Scanpix

Nacionālās basketbola asociācijas spēlē Kristaps Porziņģis un Ņujorkas "Knicks" cieta smagu sakāvi pret "Celtics" ar 73:103, un neitrālie basketbola līdzjutēji sociālajos tīklos plaši atzīmēja Bostonas aizsarga Džeilena Brauna veikto danku pāri Porziņģa, līgas biežākā metienu bloķētāja rokām, taču nepamanīts nepalika arī fakts, ka tieši pret "Celtics" Porziņģim sekmīgas spēles izdevušās reti.

Pēc ziņām, ka "Celtics", kas bija zaudējusi piecās no pēdējām septiņām spēlēm, šonakt nāksies iztikt bez Kairija Ērvinga dabiski, ka parādījās cerības uz "Knicks" spējām sarūpēt pozitīvu pārsteigumu. "Knicks" bija pieveikusi Bostonu iepriekšējā tikšanās reizē, turklāt tagad arī praktiski bija labākajā sastāvā, iztrūkstot tikai rezerves aizsargam Ronam Beikeram.

Taču pēc konkurētspējīga pirmā puslaika "Knicks" otrajā puslaikā guva tikai 28 punktus un cieta sakāvi ar 30 punktu starpību. Porziņģis maču pabeidza ar 16 gūtiem punktiem, kas nav nemaz tik ļoti daudz zem viņa sezonas vidējās rezultativitātes, taču viņam neizdevās izmantot savas iespējas, un, viņam esot laukumā, "Celtics" guva par 36 punktiem vairāk nekā "Knicks". Tas savukārt ir Porziņģa antirekords, par deviņiem punktiem lielāks nekā iepriekšējais. Arī Porziņģa NBA karjeras trešā sliktākā spēle +/- rādītāja ziņā bija pret Bostonu, 2016. gada novembrī, kad tika iekrāts -26.

Jau pirms šodienas spēles tika minēts, ka pret Bostonu Porziņģim ierasti nav labākās spēles, un sociālajos tīklos basketbola apskatnieki pēc mača to uzsvēra vēlreiz.

 

 

 

Tāpat Porziņģim nācās pieredzēt, kā tieši pret viņu mača efektīgāko epizodi veica Bostonas aizsargs Džeilens Brauns, triecot bumbu grozā pāri viņa rokām. Porziņģis šosezon ir pirmajā vietā visā līgā bloķēto metienu skaita ziņā un arī šonakt bloķēja trīs metienus, taču Brauna danku apturēt neizdevās.

 

 

 

Pēcspēles intervijā Brauna danku uzslavēja arī Porziņģis, norādot, ka Braunam jāatrodas Zvaigžņu spēles danku konkursā, bet pats Brauns bija pieticīgāks. Viņš savu danku desmit ballu skalā novērtēja ar piecinieku, taču veselas 12 balles piešķīra Bostonas trenera Breda Stīvensa reakcijai, ka Brauns nav uzreiz pēc danka atgriezies aizsardzībā. Iespējams, šāda attieksme arī ir iemesls, kādēļ "Celtics" ar traumām izrobotu sastāvu ir pirmajā vietā Austrumos...

 

 

Tikmēr "Knicks" treneris Džefs Hornačeks saņēma neskaitāmus pārmetumus par saviem lēmumiem, kā arī radušos Žoakima Noā situāciju. Šodienas spēlē Hornačeks otrajā puslaikā maz izmantoja sekmīgu pirmo puslaiku aizvadījušo Franku Nilikinā, jau atkal deva rezervistam Maiklam Bīzlijam relatīvu rīcības brīvību individuālai spēlē uzbrukumā, tāpat arī ļoti neveiksmīga sanāca "Knicks" spēle ar Porziņģi un Bīzliju reizē laukumā. Tāpat neiztrūka pārmetumu, ka šosezon jau vairākas traumas piedzīvojušais komandas līderis Porziņģis vēl pēdējā ceturtdaļā bezcerīgā situācijā tika turēts laukumā ilgāk nekā vajadzētu.

 

 

 

 

 

 

 

Kopumā, protams, šajā spēlē "Knicks" sakarā maz pozitīva, ko atrast. Porziņģis pārspēja Biedriņa rekordu, kļūstot par Latvijas rezultatīvāko NBA spēlētāju, taču tas lielā mērā bija tikai laika jautājums. Porziņģis arī aizvadīja 14. spēli pēc kārtas, kurā trāpīja vismaz vienu tālmetienu un bloķēja vienu metienu, taču tika arī norādīts, ka viens no garākajiem spēlētājiem līgā - Porziņģis - izdarījis vairāk metienu no astoņu metru attāluma nekā no groza apakšas. Galvenā kritika gan, protams, tika visas komandas sniegumam, un Porziņģis tāpat bija otrs rezultatīvākais "Knicks" rindās.

 

 

 

 

 

Bostonas zvaigzne Kairijs Ērvings aiznākamajā vasarā varēs kļūt par brīvo aģentu, un viņa potenciālo mērķu sarakstā tiek minēta arī "Knicks". Tas lika vairākiem "Knicks" faniem norādīt, ka spēlēs pret Bostonu Ņujorkai vajag īpaši pacensties, lai iespaidotu Ērvinga viedokli par nākotni, taču to, kā tas šonakt (ne)izdevās, daiļrunīgi norādījis Ņujorkas "Daily News" žurnālists Frenks Aisola.

 

 

Izmantotie resursi:

The official site of the NBA | NBA.com

  +4 [+] [-]

, 2018-02-01 07:25, pirms 6 gadiem
Man arī tā zaļā krāsa krīt uz nerviem! Tas pilnīgi sēž psihē un neļauj neko izdarīt!

  -2 [+] [-]

, 2018-02-01 07:29, pirms 6 gadiem
pēc 2 gadiem Irvings un Lebrons uz Ņujorku, un cīnīsimies par titulu!

     [+] [-]

, 2018-02-01 07:39, pirms 6 gadiem
Pēc diviem gadiem taču Porzim būs jādod max ne? Īrvingam un Lebim naudas nepietiks.

     [+] [-]

, 2018-02-01 08:15, pirms 6 gadiem
Ivijis rakstīja: Pēc diviem gadiem taču Porzim būs jādod max ne? Īrvingam un Lebim naudas nepietiks.
Šovasar jau var dot,bet var dot ari nākošgad,jo tad Knicks ietaupīs ap desmit miljoni,bet neatceros uz kā rēķina

     [+] [-]

, 2018-02-01 10:00, pirms 6 gadiem
Ivijis rakstīja: Pēc diviem gadiem taču Porzim būs jādod max ne? Īrvingam un Lebim naudas nepietiks.
Pēc 1 gada Porim jaslēdz, bet var arī šo vasaru priekšlaicīgi noslēgt līgumu!

     [+] [-]

, 2018-02-01 10:03, pirms 6 gadiem
Laikam, ja Porzingis neslēdz šo vasaru, tad nākošo vasaru var domāt - parakstīt ar Knicks vai atrast sev citu klubu!

     [+] [-]

, 2018-02-01 10:39, pirms 6 gadiem
oxa rakstīja: Laikam, ja Porzingis neslēdz šo vasaru, tad nākošo vasaru var domāt - parakstīt ar Knicks vai atrast sev citu klubu!
Nakošgad KP varēs arī citi klubi piedāvāt līgumu, bet nyk paliks tiesības pielīdzināt piedāvājumu un paturēt spēlētāju.. ja nenāks starpsezonā uz nyk kāds nopietns spēlētājs, domāju ka viņi izbēgs nejēdzīgās runas ar citiem klubiem un iedos līgumu nedaudz ātrāk

     [+] [-]

, 2018-02-01 12:52, pirms 6 gadiem
Robis rakstīja: Nakošgad KP varēs arī citi klubi piedāvāt līgumu, bet nyk paliks tiesības pielīdzināt piedāvājumu un paturēt spēlētāju.. ja nenāks starpsezonā uz nyk kāds nopietns spēlētājs, domāju ka viņi izbēgs nejēdzīgās runas ar citiem klubiem un iedos līgumu nedaudz ātrāk
Vārētu mums pa prieku pagaidīt kas un cik dotu par KP