Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Kušķis un Supe startēs "Hard Enduro" sacensībās Velsā

Juris Grīns
Juris Grīns

Šajā nedēļas nogalē, trīs dienu garumā, no 10.-12. maijam, Anglijā, Velsā norisināsies pasaules čempionāta pirmais posms "Valleys Hard Enduro", kam paralēli notiks ACU Anglijas Ekstrēmā enduro čempionāta sestais posms. Sacensībās no Latvijas savu dalību pieteikuši un uz starta dosies divi "Orange Racing Team" kluba komandas pārstāvji – "Hard Enduro" braucēji Kalvis Kušķis un Inguss Supe.

Hard enduro sacensības notiek slēgtā trasē, kurā sportistiem ir jāpārvar dažādi sarežģīti šķēršļi, kā, piemēram, akmeņi, baļķi, riepas, stāvi uzbraucieni kalnā, nobraucieni no tiem u. c. grūtāk pārvarami elementi. Tas prasa lielu meistarību, izveicību un spēku.

Mūsu sportisti jau ir Velsā, sacensību norises vietā. Kalvis Kušķis, kurš hard enduro jau startē vairākus gadus, pastāstīja, ka ir daļēji iepazinuši trasi. Tajā iekļauti akmeņi, dubļu posmi. Piektdien notiks superenduro, pēc kura noteiks prologa starta laiku. Sestdien prologs. “Tajā ir divi 9 kilometrus gari iebraucieni, ieskaitot ekstrēmo trasi. Tas noteiks vietu svētdien, galvenajām sacensībām. Ar Ingusu esam izstaigājuši trases sākuma daļu. Superenduro, nekas pārāk sarežģīts, bet āķīgs. Viss ir sauss, tāpēc izskatās, ka viss ir normāli. Pagaidām saulīte spīd, bet tā kā esam Velsā, Anglijā, laikapstākļi var mainīties,” saka Kalvis Kušķis.

Inguss Supe: “Trase ir tehniska, bet nav tā grūtākā. Protams, finiša kalns ir sarežģīts, akmeņi, riepas. Viss, ko vajag, bet visgrūtākās ir tās riepas un speciāli izraktās bedres. Superenduro trase nav tik grūta, jāizdomā pareizās līnijas. Trase ir “forša”, galvenais, lai nelīst lietus.”

Kalvis Kušķis un Inguss Supe startēs Anglijas ACU posma ieskaitē. Trase un šķēršļi būs tieši tie paši, kas Pasaules čempionāta Hard Enduro braucējiem. “Inguss startēs Anglijas youth klasē un pozitīvi ir tas, ka visas klases un visi braucēji goldi, silveri brauc vienu trasi. Visiem trase būs vienāda gan lielajiem, gan mazajiem. Tas ir superīgi. Pilna “ēdienkarte” trīs dienu garumā. Būs forši!” saka Kalvis Kušķis.

Informāciju sagatavoja:
Luīze Vīksna
LaMSF preses sekretāre