Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Apes trasē turpināsies Latvijas motokrosa čempionāts

Juris Grīns
Juris Grīns

Apes trasē turpināsies Latvijas motokrosa čempionāts
Foto: lamsf.lv

Šajā nedēļas nogalē, 11. un 12. maijā Apē, Apes mototrasē norisināsies “Magmum” Latvijas čempionāta otrais posms motokrosā. Paralēli tam, notiks arī vienas no Eiropā vecākajām un tradīcijām bagātākajām sacensībām Eiropā – 51. “Vaidavas” kauss motokroArī Apes mototrase ir zināma visiem motokrosa braucējiem. Šeit Vaidavas kausa sacensības notiek kopš 1974. gada, neizlaižot nevienu sezonu. Ar to arī šis pasākums ir unikālas – “Vaidavas” kauss ir noticis visus šos 50 gadus pēc kārtas.sā.

Apes mototrase ir viena no vispārskatāmākajām mototrasēm Latvijā. Ir vietas no kurām var redzēt visu, kas notiek trasē. Interesants fakts: Apes mototrasē pirmo reizi Latvijā tika lietotas atsevišķās starta barjeras, kur katrs sportists stāv pie savas starta barjeras.

Trases raksturojums – tā ir ar ievērojamu reljefu, gariem uzbraucieniem kalnā, interesanta, ar dažādiem tehniskiem līkumiem, lieliem, skaistiem tramplīniem. Apē gaidāmas nopietnas cīņas trasē, jo šajā posmā startēs Baltijā spēcīgākie motokrosa braucēji un ne tikai. Organizatoriem savu dalību ir apstiprinājis arī astoņkārtējais Vaidavas kausa ieguvējs, titulētākais Igaunijas motokrosists Tanels Leoks.

Posma organizators Mairis Levans: “Mums ir prieks, ka Latvijas čempionāts un Vaidavas kauss arī šogad būs divas dienas. Pērn tas bija saistībā ar jubileju. Apeniešiem un visiem tuvāko novadu iedzīvotājiem tie ir moto svētki. Divu dienu garumā trasē būs redzami daudz sportisti, kuri piedalīsies visās čempionāta un kausa klasēs. Trasē lielas izmaiņas nebūs. Pagājušajā gadā pārbūvējām starta vietu, izbūvējām tuneli, ierīkojām citā vietā finišu. Šogad turpināsim tās lietas pilnveidot. Ir bijuši dažādi pārbaudījumi un izaicinājumi, bet Vaidavas kauss ir noticis. Apeniešiem, Alūksnes novada iedzīvotājiem un visiem motosportistiem šis ir liels notikums! Uz tikšanos Apē!”

Latvijas čempionāta klases: MX65; MX85; MX125; MX2; MX1; Q Open; BV Open; MX Dāmas un MX Amatieri Open. Latvijas kausa klases, kurām notiek ieskaite Latvijas čempionāta posmos: Q Amatieri; Q Veterāni; B/V Amatieri un B/V Veterāni, Retro175, Retro250, Retro 350, Retro500.

11. maijā pirmais starts plkst. 10:20. Klases: Q Open, BV Open, MX Retro, MX Amatieri open, MX Dāmas. 12. maijā pirmais starts plkst. 11:00. Klases: MX65, MX85, MX125, MX1, MX2 un Zelta mopēds.

Dienaskārtība: sestdiena | svētdiena

Ieejas biļete vienai dienai (sestdien vai svētdien) – 10 €. Ieejas biļete nedēļas nogalei (sestdienai un svētdienai) – 15 € tikai iepriekš pārdošanā! Skolēniem līdz 16 gadu vecumam un pensionāriem vienas dienas biļetes cena būs 3€. Šīs biļetes varēs nopirkt tikai “uz vietas” – pirms iekļūšanas mototrases teritorijā. Pirmsskolas vecuma bērniem, cilvēkiem ar kustību traucējumiem un invalīdiem (uzrādot apliecību) motokrosa apmeklējums ir bez maksas. Pasākums var tikt fotografēts un filmēts

Informāciju sagatavoja:
Luīze Vīksna
LaMSF preses sekretāre