Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

Eirokausiem nepielaistā "Valmiera" turpina laupīt punktus Rīgas lielklubiem

Emils Ozerinskis

Eirokausiem nepielaistā "Valmiera" turpina laupīt punktus Rīgas lielklubiem
Meisa Diops. Foto: Jānis Līgats

"Tonybet" Virslīgas 12. spēļu kārtā "Skonto" stadionā sezonas pirmo neizšķirtu nācās piedzīvot "Riga" futbolistiem, kuri ar 1:1 tika tikai pie punkta spēlē pret "Valmieru". Rīdziniekus otrā puslaika vidū vadībā izvirzīja Raivis Jurkovskis, bet piecas minūtes vēlāk atbildes triecienu deva Lūkass Vapne.

Jurģis Kalns otro spēli pēc kārtas spēles pieteikumā neiekļāva savu labāko vārtu guvēju Leu Gaušu. Savukārt uz rezervistu soliņa tika atstāts Virslīgas sezonas naskākais asistētājs Džibrils Gejs. Savukārt Simo Valakari uz beņķa atstāja divus no "Riga" līderiem - Antoniju Černomordiju un Hrvoje Babecu.

Par nodokļu nenomaksāšanu ar trīs punktiem sodītā "Valmiera" aizvadīja savu pirmo sezonas spēli uz dabīgā zālāja laukuma. Taču valmieriešu prieku par zaļās sezonas sākšanu sabojāja ārpus laukuma vēsts. Spēles gaitā kļuva zināms, ka šovasar uzlikts šlagbaums valmieriešu ceļam uz Eirokausiem, jo finanšu pārkāpumu dēļ UEFA lēmusi par Konferences līgas kvalifikācijas turnīra vietas atdošanu pērnā gada Virslīgas piektās vietas īpašniecei "Liepājai".

Pēc desmit nospēlētu minūšu sasniegšanas vidzemniekiem radās spēles pirmā izcilā vārtu gūšanas iespēja. Žeremī Porsāna-Klemantē saspēle ar Lūkasu Vapni noveda pie valmieriešu ielaušanās "Riga" soda laukumā. Vapne peispēlēja bumbu uz vārtu priekšu, kur pussolītis Meisam Diopam pietrūka līdz bumbas ievirzīšanai galvaspilsētas vienības cietoksnī.

Līdz 20. spēles minūtei "Riga" jau divreiz bija trāpījusi pa vārtu pārliktni, bet tad sekoja epizode, kurā varēja nosvārstīties spēles liktenis. Ivans Erkjaga ar vieglprātīgu lēcienu notrieca no kājām Renāru Varslavānu. Spēles galvenais arbitrs Andris Treimanis nekavējoties parādīja argentīnietim sarkano plāksteri. VAR busiņā esošais Vitālijs Spasjonņikovs pasauca Latvijas labāko tiesnesi pavērot epizodi atkārtojumā, pēc kā Treimanis nomainīja sarkano kartīti pret dzelteno.

Otro spēli pēc kārtas "Valmieras" vārtos esošais Dāvis Ošs pēc nospēlētas pusstundas efektīgā lēcienā glāba savu komandu no potenciālā vārtu zaudējuma, atvairot Gotjē Mankendā asi raidīto bumbu. Pirmā spēles puse ar četru kompensācijas minūšu asti noslēdzās bez vārtu guvumiem.

Spēles 62. minūtē kritisko kļūdu pieļāva Emīls Birka, kurš devās pretī Mankendā, bet neaizsniedzās līdz bumbai, palaižot Kongo DR futbolistu sev garām. Mankendā adresēja piespēli pa labo malu valmieriešu soda laukumā ieskrējušajam Raivim Jurkovskim. Liepājas futbola audzēknis raidīja bumbu Oša sargāto vārtu kreisajā stūrī, dodot "Riga" vadību ar 1:0.

"Valmiera" zaudētāju pozīcijās atradās pavisam īsu mirkli, jo Aliuns Ndojs pie pretinieku soda laukuma izcīnīja bumbu un noorganizēja vārtu gūšanas iespēju. Emīls Birka adresēja bumbu Vapnem, kurš raidīja bumbu garām Jurkovska izstieptajai kājai. "Mettas" auzēkņa sistā bumba lidoja Nila Puriņa sargāto vārtu augšējā stūrī, 67. minūtē panākot 1:1.

No atkārtotas nonākšanas iedzinējos Ošs pasargāja valmieriešus pēc Eduarda Dašķeviča sitiana ar galvu. Daugavpils futbola audzēknis sita gandrīz no soda laukuma līnijas, bumbai lidojot pavisam nedaudz zem vārtu pārliktņa. Limbažnieks Ošs tomēr aizsniedzās līdz bumbai, pats pēc tam ieveļoties savu vārtu tīklā.

Piecas minūtes pirms pamatlaika beigām divos ļoti bīstamos uzbrukumos ar pārtvertām bumbām piedalījās uz maiņu sūtītais Kristers Penkevics. Vispirms viņa nocīnīšanās deva iespēju Ndojam, kurš pārsita bumbu pāri vārtiem. Savukārt otrā epizodē Penkevics sita pats, taču viņam vārtu guvumu atņēma Puriņa lēciens.

Divas minūtes pirms pamatlaika izskaņas Džeisons Bambulā lūkoja kļūt par spēles galveno varoni, mērķējot bumbu zem Puriņa. Tomēr par "Riga" glābēju kļuva Džibrils Gejs, kurš izskrēja priekšā bumbai nu nobloķēja sava kolēģa raidīto bumbu. Pēc tam iespēju gūt uzvaras vārtus izšķērdēja Andrijs Korobenko, kurš ar kreiso kāju pārsita bumbu pāri vārtiem.

Valmieriešu neizmantotās iespējas atstāja rezultātu līdzsvarā, mačam noslēdzoties ar 1:1, kas nozīmēja "Riga" komandas pirmo sezonas neizšķirtu.

"Valmiera" šosezon četrās spēlēs pret divām vadošajām Virslīgas komandām nav piedzīvojusi zaudējumus. Abos mačos pret RFS vidzemnieki izcīnīja uzvaras, bet pret "Riga" gūta uzvara, kurai tagad pievienots punkts par neizšķirtu.

"Riga" - "Valmiera" 1:1 (0:0)
Vārti: Jurkovskis 62' - Vapne 67'
Brīdinājumi: Erkjaga, Musija, Musā, Babecs - Birka, Sliede, Toņiševs, Diops
Riga: Puriņš - Jurkovskis, Bosančičs, Musā, Erkjaga (Iļjins 46') - Musija, Ngenā, Jojičs (Iveriko 71') - Dašķevičs, Regža, Mankendā.
Valmiera: Ošs - Birka, Sliede, Balodis, Toņiševs - Vapne (Djūks 90'+3), Korobenko, Varslavāns (Gejs 66') - Porsāns-Klemantē (Bambulā 82'), Ndojs, Diops (Penkevics 82').
Galvenais tiesnesis: Andris Treimanis

Virslīgas 12. kārta

DatumsLaiksSpēleRezultātsNorises vieta
10.05.18.00RFS – Liepāja4:1 (2:1)LNK Sporta parks
20.00Riga – Valmiera1:1 (0:0)"Skonto" stadions
11.05.16.00Metta – JelgavaHanzas vidusskola
18.00Grobiņa – Auda"Daugava" rezerves laukums
12.05.15.00Daugavpils – Tukums 2000Stadions "Esplanāde"

Kopvērtējums

VKomandaSUNZVārtiP
1.FC RFS1291230:928
2.Riga FC1281320:925
3.BFC Daugavpils1163212:621
4.Valmiera FC1263316:1018*
5.FK Tukums 2000/Telms1152413:1617
6.FK Auda1142513:1114
7.FK Metta113268:1511
8.Grobiņas SC/LFS1122710:208
9.FS Jelgava112277:188
10.FK Liepāja122286:218

* - "Valmierai" nodokļu parāda dēļ atņemti trīs punkti

Labākie vārtu guvēji

VSpēlētājsKomandaSkaits
1.Marko RegžaRiga9 (3)
2.Darko LemajičsRFS7
3.Abdulkaders TraorēDaugavpils5
4.Režinaldu RamirissAuda4
5.Leu GaušuValmiera4 (1)
6.Moamets KorreāMetta4 (2)

  +1 [+] [-]

, 2024-05-10 22:04, pirms 2 nedēļām
Laba spēle, abas komandas varēja uzvarēt, bet neuzvarēja neviena :p Valmieras momentu realizācijas procents nav ļoti augsts, tā intuitīvi liekas

  +3 [+] [-]

, 2024-05-10 22:06, pirms 2 nedēļām
Rīgai vēl neveicās kā slīkoņiem... Tur varēja būt kādi 3 pret 1 Valmieras labā...

  +4 [+] [-]

, 2024-05-10 22:06, pirms 2 nedēļām
Atnāca UEFA un aizveda visas Kalna meitenes prom

Stāv pāri visam Valmiera, bez UEFA eirokausiem.
Smird ka drīz bankrotēs viņi

  -1 [+] [-]

, 2024-05-10 22:18, pirms 2 nedēļām
Izrādaš Treimanis ne tikai labākais tiesnesis, bet arī labākais treneris. Raksta autor, pavēro epizodi no VAR busiņa.

  +2 [+] [-]

, 2024-05-10 22:20, pirms 2 nedēļām
Al Pačīno rakstīja: Atnāca UEFA un aizveda visas Kalna meitenes prom

Stāv pāri visam Valmiera, bez UEFA eirokausiem.
Smird ka drīz bankrotēs viņi
Man žēl, ka Tev ir tik šaurs redzējums un aizvainojums par sezonas sākumu, kur Valmiera paķēra punktus pret Rīgas komandām. Manuprāt, palaist šādā kvalitāte spēlējošu Liepāju uz Eirokausiem ir tas pats, kas pagriest pēcpusi pret virkni pendeļu sitējiem.. būs jākaunas par rezultātu. Šodienas spēle turpretī bija visai skatāma, var runāt par to, kas ir realizācija un tā, bet ar tadu spēli ir jābūt šancēm kaut kur Eiropā pret amatieriem - ar Liepājas spēli, viens vienīgs toto ka tik neaiziet.

  +4 [+] [-]

, 2024-05-10 22:22, pirms 2 nedēļām
Tas, ko es saku - ne jau treneris un spēlētāji ir vainīgi, ka kluba vadība laiž auzās finanses un ne jau viņiem tās trūktu - galu galā nav nekāds apšaubāms akcionārs priekšā, kā tas ir bijis Virslīgas pieredzē jau vairākos citos gadījumos.

  +4 [+] [-]

, 2024-05-10 22:25, pirms 2 nedēļām
Artudito rakstīja: Man žēl, ka Tev ir tik šaurs redzējums un aizvainojums par sezonas sākumu, kur Valmiera paķēra punktus pret Rīgas komandām. Manuprāt, palaist šādā kvalitāte spēlējošu Liepāju uz Eirokausiem ir tas pats, kas pagriest pēcpusi pret virkni pendeļu sitējiem.. būs jākaunas par rezultātu. Šodienas spēle turpretī bija visai skatāma, var runāt par to, kas ir realizācija un tā, bet ar tadu spēli ir jābūt šancēm kaut kur Eiropā pret amatieriem - ar Liepājas spēli, viens vienīgs toto ka tik neaiziet.
Man neinterese, Valmiera, Rīga vai RFS, bet ja nav smadzenes nokārtot saistības, tad tādam klubam vispār nav vietas virslīga, kur smadzenes nesamaksāt 200k parādu, lai palaistu iespējams vel lielāku piķi gar degunu eirokausos. Tik vienkarši!

  +3 [+] [-]

, 2024-05-10 22:31, pirms 2 nedēļām
Valmiera dižiem virslīgas naudas maisiem kļuvusi kā bullim sarkana lupata .rižāniem vēl veicās , varēja palikt bez punkta

  +2 [+] [-]

, 2024-05-10 22:38, pirms 2 nedēļām
Artudito rakstīja: Man žēl, ka Tev ir tik šaurs redzējums un aizvainojums par sezonas sākumu, kur Valmiera paķēra punktus pret Rīgas komandām. Manuprāt, palaist šādā kvalitāte spēlējošu Liepāju uz Eirokausiem ir tas pats, kas pagriest pēcpusi pret virkni pendeļu sitējiem.. būs jākaunas par rezultātu. Šodienas spēle turpretī bija visai skatāma, var runāt par to, kas ir realizācija un tā, bet ar tadu spēli ir jābūt šancēm kaut kur Eiropā pret amatieriem - ar Liepājas spēli, viens vienīgs toto ka tik neaiziet.
Ne jau lv, kāds to lēma, bet UEFa. Ja gadu no gada nekārto saistības - pats vainīgs. Un LFF, kas, izņemot šo gadu nav iespringusi ar nopietnām sankcijām pati vainīga, ka tagad lv pārstāvēs Pertijas bomāri.

  +3 [+] [-]

, 2024-05-10 22:40, pirms 2 nedēļām
Visinteresantākais šobrīd, kas notiks ar Liepāju, gan jau atkal vasarā viss sastāvs izmainīsies

  +2 [+] [-]

, 2024-05-10 23:01, pirms 2 nedēļām
Vai nu - Valmieras naudas maisiem prātiņš par īsu, augstprātība spiež uz vienu vietu
Vai nu - liels skopums, paņemt normālu finanšu speciālistu, lai kārtīgi saplāno gada budžetu un naudas plūsmu.
Tā kā sastāvā ir viespēlētāji, nauda šiem kaut cik apgrozās. Vai arī saimniekiem paslīd roka pēc naudas kluba kasē, un tad jau visiem nepietiek.

     [+] [-]

, 2024-05-11 00:11, pirms 2 nedēļām
Lai cik slikti aizvadīja Eirokausu sezonu Valmiera FC 2023.g. - tomēr žēl, ka tā ir sanācis kā nu ir sanācis. Novēlu sakārtot finanses un 2025.g. atgreizties Eirokausos!

     [+] [-]

, 2024-05-11 08:51, pirms 2 nedēļām
IIHF WC 2023 rakstīja: Vai nu - Valmieras naudas maisiem prātiņš par īsu, augstprātība spiež uz vienu vietu
Vai nu - liels skopums, paņemt normālu finanšu speciālistu, lai kārtīgi saplāno gada budžetu un naudas plūsmu.
Tā kā sastāvā ir viespēlētāji, nauda šiem kaut cik apgrozās. Vai arī saimniekiem paslīd roka pēc naudas kluba kasē, un tad jau visiem nepietiek.
Manā skatījumā sods būtu jāliek kluba īpašniekam Izenegeram ,jo viņam pieder naudas maks un viņš lemj kam skaitīt kam nē . Bet pa visu pasauli sliktā nozīmē tiek pasniegta VALMIERA FC

     [+] [-]

, 2024-05-11 09:00, pirms 2 nedēļām
Spēle ļoti laba abu komandu izpildījumā skatāma , ātra ,intriga līdz pēdējai sekundei , eh Valmierai momentu realizācija Rīga FC puse no iespējām kas Valmiera nebij

  +1 [+] [-]

, 2024-05-11 09:10, pirms 2 nedēļām
Valmieras spēli pret Rīgas biezajiem klubiem ir vienkārši bauda skatīties.
Žēl,protams,ka netiks spēlēt Eiropas konferences līgā,bet vēl lielāka škrobe,ka tur tiek pielaisti Tamaza bomži,jo citādi šo klubu šobrīd nosaukt neverās mute.Tad jau labāk spēlē eirokausos ar trim klubiem,jo tik un tā Liepāja Latvijai punktus reitingā neatnesīs,bet savas kabatas gan varbūt piepildīs.

  +1 [+] [-]

, 2024-05-11 09:18, pirms 2 nedēļām
juings rakstīja: Manā skatījumā sods būtu jāliek kluba īpašniekam Izenegeram ,jo viņam pieder naudas maks un viņš lemj kam skaitīt kam nē . Bet pa visu pasauli sliktā nozīmē tiek pasniegta VALMIERA FC
Nebrīnies,tā tika arī ap.irsta arī FK Ventspils,lai gan tos mēslus vārīja pufaiku bandīts šišhanovs un & ar Ventspils domes dažu darboņu atļauju un klusu līdznoskatīšanos.

  +1 [+] [-]

, 2024-05-11 10:32, pirms 2 nedēļām
No eirokausu viedokļa Valmieras nepiedalīšanās nav nekāds zaudējums. Divu gadu laikā viņi spēja pieveikt tikai San-marino nabagus, pārējās visas spēles pakāst - rezultātā valsts reitingam nekāda ieguvuma nav. Var droši apgalvot ka Liepāja nenospēlēs sliktāk. Cita lieta ka spēlētāju motivāciju šis apstāklis var būtiski ietekmēt.

     [+] [-]

, 2024-05-11 12:48, pirms 2 nedēļām
Geralt of Rivia rakstīja: Ne jau lv, kāds to lēma, bet UEFa. Ja gadu no gada nekārto saistības - pats vainīgs. Un LFF, kas, izņemot šo gadu nav iespringusi ar nopietnām sankcijām pati vainīga, ka tagad lv pārstāvēs Pertijas bomāri.
Tu esi lielākais Valmieras heiteris, vari tagad priecāties. Kamaza bomži ne tikai uzreiz izkritīs, bet ar rezultātu 0-8 kā minimums norausies divu spēļu summā. Valmiera toties ir pierādījusi Rīgu kontekstā, ka ir spējīga pārspēt lielāku bagātāku klubu. Ja mācētu arī pret bomžiem spēlēt, vispār pirmie tabulā būtu