Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:124, Did:0, useCase: 3

Mbapē oficiāli paziņo par PSG pamešanu pēc šīs sezonas beigām

Toms Mālmeisters
Toms Mālmeisters

Mbapē oficiāli paziņo par PSG pamešanu pēc šīs sezonas beigām
Kiljans Mbapē. Foto: EPA/Scanpix

Francijas kluba Parīzes ''Saint-Germain'' līderis Kiljans Mbapē šodien izplatījis paziņojumu, kurā viņš paziņojis par vienības pamešanu pēc šīs sezonas beigām.

Francūzis Kiljans Mbapē šodien izplatījis paziņojumu, kurā oficiāli paziņojis par pašreizējā kluba Parīzes ''Saint-Germain'' pamešanu pēc šīs sezonas. Viņš no PSG līdzjutējiem atvadīsies šo svētdien, kad tās laukumā gaidāma Francijas augstākās līgas spēle pret ''Toulouse''. Pēdējās divas turnīra spēles klubam plānotas izbraukumā.

Jau šī gada februārī tika ziņots par Mbapē nodomu pamest PSG pēc sezonas beigām. Jau vairākas sezonas lielu interesi par francūža pakalpojumiem izrādījusi Madrides ''Real'', taču 2022. gadā Mbapē parakstīja jaunu līgumu ar PSG. Parīzē viņš nonāca 2017./2018. gada sezonā, kad viņu vispirms PSG izīrēja no ''Monaco'', vēlāk vienojoties ar klubu par transfēra darījumu. Šosezon visu turnīru ieskaitē viņš guvis 43 vārtus - 26 ''Ligue 1'', astoņus UEFA Čempionu līgā, astoņus kausā un vienu citā turnīrā. Kopumā PSG sastāvā Mbapē laukumā devies 306 spēlēs, kurās iesitis 255 vārtus.

Kopā ar Parīzes ''Saint-Germain'' Mbapē piecas reizes kļuvis par Francijas čempionāta uzvarētāju, bet trīs reizes klubs ar viņu ierindā kļuvis par Francijas kausa ieguvēju. UEFA Čempionu līgā pagaidām labākais rezultāts sasniegts 2019./2020. gada sezonā, kad klubs finālā zaudēja Minhenes ''Bayern''.

Parīzes ''Saint-Germain'' arī šosezon kļūs par Francijas čempioni. Pēc 31 aizvadītas spēles tai ir 70 izcīnīti punkti, bet tuvākajai sekotājai ''Monaco'' ir 61 punkts 32 spēlēs. Mbapē kļūs par seškārtējo Francijas čempionu.

     [+] [-]

, 2024-05-11 10:09, pirms 2 nedēļām
Cik bieži notiek tā, ka spēlētājs, kurš nopirkts par 180 miljoniem, pāriet uz citu klubu pēc līguma beigām, kā brīvais aģents? Vai ir bijušas līdzīgas situācijas, kaut vai ar 100+ miljonu vērtu spēlētāju?