Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:282, Did:0, useCase: 3

Mūsu juniores piekāpjas vicečempionēm čehietēm

Ritvars Raits
Ritvars Raits

Mūsu juniores piekāpjas vicečempionēm čehietēm
Elīna Dīce (#47) vadībā ar 1:0 izvirzījusi Latvijas izlasi. Foto: Ritvars Raits, floorball.lv

Somijas pilsētā Lahti notiekošā pasaules čempionāta florbolā sieviešu U19 izlasēm apakšgrupas turnīru ar zaudējumu noslēdza Latvijas izlase, kas šovakar ar 2:16 atzina titulētās Čehijas valstsvienības pārākumu. Labākās spēlētājas balvu mūsu komandā saņēma Elīna Dīce, kurai šajā mačā 2 (1+1) rezultativitātes punkti. Jau rīt pulksten 10.00 mūsu meitenes aizvadīs "izdzīvošanas" spēli pret dānietēm, kuras likme būs vieta A divīzijā.

Iepriekšējo reizi Latvijas un Čehijas juniores bija tikušās pirms trim gadiem pasaules čempionātā Zviedrijā. Toreiz pretinieces bija pārākas ar 16:0. Arī tagad favorīšu loma piederēja tieši čehietēm, lai gan no apakšgrupas turnīra tabulas viedokļa šis mačs neko neizšķīra, jo Čehijas izlase jau bija nodrošinājusi sev pirmo vietu, bet mūsu florbolistes augstāk par ceturto pozīciju pakāpties nevarēja.

Mača sākums bija negaidīti patīkams tieši latvietēm, jo 3. minūtē Elīna Dīce pārķēra bumbiņu un pa kreiso malu aizskrēja pretuzbrukumā, ko noslēdza ar precīzu metienu – 1:0. Čehietes drīz vien atguvās un 13. minūtē bija izvirzījušās vadībā ar 4:1. 14. minūtē mūsu florbolistes sagaidīja vēl vienu veiksmes brīdi – tieši pretinieču vārtu priekšā Dīces piespēli sagaidīja Annija Dārta Dankfelde, kurai atlika tikai ievirzīt bumbiņu pretinieču vārtos – 2:4. Tie gan šajā mačā izrādījās pēdējie Latvijas izlases gūtie vārti, tomēr jāņem vērā arī tas, ka treneri drīz vien ļāva mūsu līderēm atpūsties, jo domāja par rītdienas spēli pret dānietēm. Pēc pirmā perioda Čehijas izlase atradās vadībā ar 7:2, otrajā trešdaļā guva vēl četrus vārtus (11:2), bet visā spēlē svinēja uzvaru ar 16:2.

Izmantotie resursi:
Latvijas Florbola savienība » LV »...