Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2988, Did:0, useCase: 3

Francūzis Parē-Pantrs uzvar "Giro d'Italia" desmitajā posmā

Kristiāns Dilāns
Kristiāns Dilāns

Francūzis Parē-Pantrs uzvar "Giro d'Italia" desmitajā posmā
Valentēns Parē-Pantrs. Foto: Reuters/Scanpix

LETA. Francijas riteņbraucējs Valentēns Parē-Pantrs otrdien uzvarēja "Giro d'Italia" desmitajā posmā, kopvērtējumā vadību saglabājot Slovēnijas riteņbraucējam Tadejam Pogačaram.

Otrdien riteņbraucēji mēroja 142 kilometrus ar vienu starpfinišu, vienu otrās kategorijas kāpumu distances vidū un finišu pirmās kategorijas kāpumā.

Parē-Pantrs svinēja savu pirmo uzvaru "Giro d'Italia" velobrauciena posmos, vienatnē finišējot pēc trim stundām 43 minūtēm un 50 sekundēm un sagādājot "Decathlon AG2R La Mondiale" komandai 35.uzvaru šo sacensību posmos.

Otrais 29 sekundes vēlāk finišu sasniedza francūzis Romēns Bardē ("dsm-firmenich PostNL"), bet trešais - slovēnis Jans Tratniks ("Visma"/"Lease a Bike"), kurš uzvarētājam zaudēja 61 sekundi.

Ceturtais, Parē-Pantram zaudējot minūti un 18 sekundes, finišēja itālis Andrea Badžoli ("Lidl - Trek"), bet piektais - Valentēna brālis un komandasbiedrs Oreljēns, kurš vienā no posmiem uzvarēja pagājušā gada velobraucienā.

Uzvarētājs piedalījās dienas atrāvienā, kurā bija apmēram 30 riteņbraucēji. Pēdējā kāpumā viņš brauca kopā ar Bardē, apsteidzot Tratniku, kurš no vadošās grupas bija aizbraucis agrāk.

Jau ziņots, ka devītā posma uzvarētājs Nīderlandes riteņbraucējs Olafs Koijs ("Visma"/"Lease a Bike") bija spiests izstāties no velobrauciena augstas temperatūras dēļ.

Kopvērtējumā līderpozīcijas saglabāja Pogačars ("UAE Team Emirates"), kurš par divām minūtēm un 40 sekundēm apsteidz kolumbieti Danielu Felipi Martinesu ("Bora-hansgrohe"), bet vēl par 18 sekundēm - britu Geraintu Tomasu ("Ineos Grenadiers").

107. "Giro d'Italia" velobrauciens noslēgsies 26.maijā Romā.

Latvijas riteņbraucēji velobraucienā nepiedalās.

Pērn par "Giro d'Italia" uzvarētāju kļuva Slovēnijas riteņbraucējs Primožs Rogličs, bet sacensību debitants Toms Skujiņš, kurš vienā no posmiem ierindojās otrajā un vienā - trešajā vietā, kā arī sakrāja vislielāko punktu summu sprinta starpfinišos, ieņēma 31.vietu.

Izmantotie resursi:
LETA