Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2988, Did:0, useCase: 3

Līderis Pogačars uzvar arī "Giro d'Italia" astotajā posmā

Agris Suveizda

Līderis Pogačars uzvar arī "Giro d'Italia" astotajā posmā
Tadejs Pogačars. Foto: AP/Scanpix

LETA--AFP. Slovēnijas riteņbraucējs Tadejs Pogačars sestdien bija ātrākais "Giro d'Italia" astotajā posmā, svinot otro uzvaru pēc kārtas

Astotajā posmā riteņbraucēji, pārvarot vairākus kāpumus, mēroja 152 kilometrus, no kuriem pēdējie 14 kilometri bija pret kalnu.

Vadošās grupas finišā Pogačars (UAE) apsteidza kolumbieti Danielu Felipi Martinesu ("Bora-hansgrohe") un Austrālijas pārstāvi Benu O'Konoru ("Decathlon AG2R La Mondiale"), kuri ieņēma attiecīgi otro un trešo vietu. Pirmie trīs riteņbraucēji finišēja četrās stundās divās minūtēs un 16 sekundēs.

Kopvērtējumā līderis ir Pogačars, kurš iekrājis divas minūtes un 40 sekundes lielu pārsvaru pār Martinesu, trešais, zaudējot divas minūtes un 58 sekundes, ir brits Geraints Tomass ("Ineos Grenadiers"), bet ārpus labāko trijnieka uzreiz ir O'Konors, atpaliekot no Pogačara trīs minūtes un 39 sekundes.

107. "Giro d'Italia" velobrauciens noslēgsies 26. maijā Romā. Latvijas riteņbraucēji šoreiz velobraucienā nepiedalās. Pērn par "Giro d'Italia" uzvarētāju kļuva Slovēnijas riteņbraucējs Primožs Rogličs, bet sacensību debitants Toms Skujiņš, kurš vienā no posmiem ierindojās otrajā un vienā - trešajā vietā, kā arī sakrāja vislielāko punktu summu sprinta starpfinišos, ieņēma 31. vietu.