Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:365, Did:0, useCase: 3

Latvijas čempionāta klašu sportisti uzsāk UCI BMX PČ

Toms Markss
Toms Markss

Latvijas čempionāta klašu sportisti uzsāk UCI BMX PČ
Kristens Krīgers
Foto: Nico van Dartel

Piektdien no pulksten 20:45 pēc Latvijas laika ASV pilsētā Rokhilā startē 2024. gada UCI BMX Pasaules čempionāts elites, U23 un junioru grupu sportistiem. Sacensību tiešraide no astotdaļfināliem būs pieejama “Eurosport Player”.

Ja Challange klašu sportisti, kur Latvijai godalgu izcīnīja Adelīna Kārkliņa, savas sacensības Rokhilā notiekošajā Pasaules čempionātā jau noslēguši, tad čempionāta klašu braucējiem viss tikai priekšā. Elites, U23 un junioru sportisti sacentīsies divu dienu garumā.

Piektdien no pulksten 20:45 pēc Latvijas laika norisināsies pirmās kārtas sacensības, kam sekos pēdējās cerības braucieni. Tikmēr astotdaļfināli pēc Latvijas laika sāksies tieši pusnaktī uz sestdienu. No astotdaļfināliem sacensībām sekot līdzi varēs platformā “Eurosport Player”, bet tiešsaistes rezultāti pieejami UCI oficiālajā mājaslapā. Izšķirošās cīņas notiks sestdien no pulksten 21:00 pēc Latvijas laika.

Latviju čempionāta klasēs pārstāvēs deviņi sportisti. Vīru elitē īkšķi jātur par Kristenu Krīgeru (“Mītavas kumeļi) un Rinaldu Jāni Kārkliņu (“AKSSC Valmiera/ BMX klubs Valmiera”). Kristens savu darbiņu Parīzes Olimpisko spēļu kvalifikācijai paveica jau pērn, tomēr arī šis čempionāts Valmieras novadā dzīvojošajam sportistam būs ļoti nozīmīgs. Jau ilgāku laiku Kristens pavadījis ASV, lai veiktu pēdējās sagatavošanās darbus. Tikmēr viņa treniņu biedrs Rinalds Jānis Kārkliņš aizvada savu pirmo sezonu elitē. Šosezon lielākais panākums bija TOP10 Eiropas kausa posmā Čehijā.

Dāmu elitē Latvijas vienīgā pārstāve ir Vineta Pētersone (“Silvas ziķeri”). Cēsiniecei šīs būs lieliska iespēja nopietni pacīnīties par vietu uz Parīzes Olimpiskajām spēlēm. Lai to paveiktu, viņai ir jābūt labākajai starp to valstu braucējām, kuru valstis nav kvalificējušās pēc nāciju ranga.

U23 grupā debijas sezonu aizvada Veronika Monika Stūriška. “Silvas ziķeru” sportistei šī sezona līdz šim bijusi kā pa amerikāņu kalniņiem. Ja izdosies visu salikt pa plauktiņiem, Veronika būs nopietna konkurente arī cīņā par godalgām. Vīru U23 grupā tikmēr īkšķi jātur ir par Emīlu Treimani (“AKSSC Valmiera/ Tālava”) un lielisku progresu piedzīvojušo Noa Laaki (“AKKSC Valmiera/ BMX Mārupe”).

Latvieši spēcīgi būs junioru grupā. Puišu konkurencē īkšķi jātur par “BMX Rīga/ RRS” sportistiem – Edgaru Langmani un Kristeru Apelu. Langmanis ir aktuālais Eiropas čempions, bet pasaules čempionātā pērn viņš, cīnoties par uzvaru, piedzīvoja kritienu un samierinājās ar septīto vietu. Šogad Edgars ir pārliecinošs Eiropas kausa līderis. Tikmēr viņa komandas biedrs Kristers Apels, aizvadot pirmo sezonu junioru grupā, uzvarējis vienā no Eiropas kausa posmiem. Junioru dāmu konkurencē redzēsim Paulu Kibari, kura šosezon traumas dēļ startējusi maz.

Izmantotie resursi:
lrf.lv