Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

Izmaiņas Latvijas rallija čempionāta 2024. gada sezonas kalendārā

Gatis Liepiņš
Gatis Liepiņš

Izmaiņas Latvijas rallija čempionāta 2024. gada sezonas kalendārā
Foto: Red Bull Content Pool

Latvijas Rallija čempionāta (LRČ) 2024. gada sezonas kalendārā notikušas izmaiņas – ņemot vērā, ka atcelta Igaunijā plānoto sacensību ''Võru Rally'' norise, LAF Rallija Komisija veica izmaiņas LRČ kalendārā – saglabājot apmaiņas posmu Igaunijā, LRČ sezonas trešo posmu paredzot vienlaicīgi ar ''Delfi Rally Estonia''.

Lai gan "Delfi Rally Estonia" notiks trīs dienu garumā, Latvijas Rallija čempionāta posma uzvarētājs tiks noskaidrots pēc 5. un 6. jūlijā paredzētajiem ātrumposmiem.

Igaunijā paredzētā rallija ''Võru Rally'' organizatori maija sākumā paziņoja, ka nespēs sarīkot 7. un 8. jūnijā plānoto Igaunijas Rallija čempionāta posmu. Sacensības vienlaicīgi bija plānotas arī kā Latvijas Rallija čempionātā posms – pirmais no vasaras rallijiem, pēc ziemā notikušajiem ''Rally Alūksne'' un ''Rally Sarma'', kamdēļ izmaiņas kaimiņvalsts kalendārā tika izskatītas arī LAF Rallija Komisijā, kas lēma saglabāt apmaiņas posmu Igaunijā, LRČ posmu sarīkojot kopā ar 5.–7. jūlijā Otepes apkārtnē paredzēto FIA Eiropas rallija čempionāta un Igaunijas Rallija čempionāta posmu ''Delfi Rally Estonia''.

Atlikušie LRČ posmi palikuši nemainīgi – augusta sākumā ''Rallijs Cēsis'', divas nedēļas vēlāk ''Paide Rally'' Igaunijā, bet sezonas noslēgumā apmaiņas posms Lietuvā ''Samsonas Rally Utena''.

Latvijas Vēsturisko rallija automašīnu kausa (VRK) un Latvijas Rallijsprinta kausa (VRK) 2024. gada sezonas kalendārs paliek nemainīgs.

LRČ Kalendārs: