Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:3031, Did:0, useCase: 3

Divas nulles pret Latviju un novākts Ukrainas karogs: kazahu preses reakcija

Māris Noviks
Māris Noviks @MarisNoviks

Divas nulles pret Latviju un novākts Ukrainas karogs: kazahu preses reakcija
Latvijas līdzjūtēji 2024. gada 14. maijā Ostravā. Foto: Lukasz Sobala/Zuma press/Scanpix

Kazahstānu vasarā Parīzes spēlēs pārstāvēs vismaz 51 sportists, otrdien, 14. maijā, vēstīja devītās lielākās pasaules valsts kultūras un sporta ministrija. Tuvojoties pusnaktij, ziņu lentēs parādījās vairāki raksti par "sniega leopardu" zaudējumu Latvijas hokejistiem.

Sports.kz: Kazahstānas trešā spēle pasaules čempionātā beidzās ar rezultātu 2-0

https://www.sports.kz/news/soscheto...

“Kazahstānas valstsvienība 2024. gada pasaules čempionāta trešajā spēlē sacentās pret Latviju. Latvieši bija izteikti favorīti, taču pirmajā trešdaļā vārti netika gūti. Otrajā divdesmitminūtē pretinieki divas reizes iemeta ripu Andreja Šutova sargātajos vārtos. Pēdējā trešdaļa neko nemainīja.

Kazahstāna turnīru sāka ar Francijas pārspēšanu (3-1), bet vēlāk zaudēja Slovākijai (2-6) un Latvijai (0-2). Ceturtdien jāspēlē pret Zviedriju.”

Shaiba.kz: Batirlans Muratovs: Nedaudz nepaveicās, taču cīņa bija līdzīga

https://shaiba.kz/news/771373

“Kazahstānas valstsvienības uzbrucējs Batirlans Muratovs sarunā ar Shaiba.kz pastāstīja, kādas kļūdas tika pieļautas spēlē pret Latviju (0-2) un komentēja gatavošanos spēlei pret Zviedriju.

Vakar atpūtāties, piestrādājāt pie vairākuma. Kas patraucēja iemest skaitliskajā vairākumā?
Pirmajā trešdaļā mums bija ļoti daudz iespēju, tai skaitā skaitliskajā vairākumā. Otrajā divdesmitminūtē vairākas reizes pretuzbrukumos izslidojām trīs-pret-vienu. Vārtsargs teicami nospēlēja, ripa nelidoja pietiekami augstu. Šodien veiksme bija Latvijas valstsvienības pusē.

Varbūt pretinieki bija pārāki spēka spēlē?
Nē, katrs no mūsu spēlētājiem centās. Katram ir milzīga vēlēšanās cīnīties par savu valsti un katrs sitas līdz galam. Nedaudz nepaveicās, lai gan spēle bija līdzīga.

Šodien tribīnēs bija daudz Latvijas līdzjutēju. Tas uzvelk?
Cenšamies tam nepievērst uzmanību. Skatāmies uz mūsu līdzjūtējiem, kuri stāv ar mūsu karogiem. Paldies viņiem, ka nāk un atbalsta. Komandā ir savstarpēja sapratne. Daudzi kopā spēlējuši “Barys”, daudzi – “Nomad” vienībā.

Icehockey.kz: Galims Membatalijevs: Spēlējām ar labu pašatdevi

https://icehockey.kz/ru/news/galym-...

“Iespēju bija daudz – izgājām gan divi-pret-viens, gan citādi,” teica Kazahstānas valstsvienības galvenais treneris Galims Mambetalijevs. “Šodien latvieši nomainīja vārtsargu un darīja to veiksmīgi. Mums bija divas kļūdas – divi ielaisti vārti. Tādi nevajadzīgi. Vajadzēja iemest pirmajā un otrajā periodā. Par slidojumu un noskaņošanos spēlei iebildumu nav. Jāiemet vismaz vieni vārti, lai lauztu spēles gaitu. Puiši centās, tāds ir hokejs.

Otro gadu pēc kārtas negūstam vārtus pret Latviju. Neērts pretinieks?
Jā, puiši saprata (spēles nozīmi), noskaņojās pienācīgi. Varbūt kāds pārāk uztraucās, lai gan neko tādu neredzēju. Spēlējām ar labu pašatdevi, pret uzbrucējiem vispār nav pretenziju. Tikai neiemetām. Radījām daudz iespēju, spēlējām aktīvi, presingojām. Ziniet, grūti uzvarēt, ja ir nulle gūto vārtu ailē. Kļūdas tāpat gadās, jāiemet. Centīsimies to paveikt nākamajās spēlēs. Visticamāk, pret zviedriem laukumā redzēsim Musorovu un Šuļgu. Puiši raujas cīņā, jādod viņiem iespēja.

Sports.kz/TASS: rīkotāji novāc Ukrainas karogu Kazahstānas un Latvijas spēlē

https://www.sports.kz/news/organiza...

Ostravas arēnas personāls noņēmis Ukrainas karogu, kas bija redzams pasaules čempionāta spēlē starp Kazahstānu un Latviju, vēsta Sports.kz, atsaucoties uz Tass.ru (agrāk – Padomju Savienības telegrāfa aģentūra). Par to TASS pavēstīja Starptautiskās ledus hokeja federācijas (IIHF) preses dienests.

Spēles translācijas laikā kadrā parādījās Ukrainas karogs – tas atradās blakus Latvijas karogam. “Turnīra rīkotāji kopā ar arēnas personālu reaģēja uzreiz, novācot karogu. IIHF atgādina, ka līdzjūtēji pasaules čempionāta arēnās var atrasties tikai ar turnīra dalībnieču karogiem. Pārējie karogi tiks nekavējoties atņemti. Tāda ir ierastā prakse.”

Vesti.kz: prognozēts Kazahstānas valstsvienības liktenis pasaules čempionātā

https://vesti.kz/hockeynational/pre...

“Bijušais hokeja treneris Sergejs Šaverņovs pirmdien, 13. maijā, sarunā ar Vesti.kz korespondentu vērtēja Kazahstānas valstsvienības sniegumu pasaules čempionāta pirmajās divās spēlēs.

“Izredzes ir. Pirmkārt, mums ir laba iespēja saglabāt pierakstu augstākajā sabiedrībā. Tas ir pats svarīgākais. Nedrīkstam zaudēt savu līmeni – tas ir ieguldījums nākotnē. Mums ir pa spēkam apspēlēt Latviju un Poliju. Iespējams, spēsim pārsteigt Vāciju. Ticu, ka mūsu komandai tas ir pa spēkam. Tagad ir īstais brīdis parādīt ieguvumus no “Barys” spēlēšanas Kontinentālajā hokeja līgā.””

Noderīgas lietas:

PČ jaunumi, komentāri un viedokļi
PČ kalendārs un rezultāti
KSENUKAI prognožu spēle
SPORTLAND faktu spēle
Baudi PČ hokejā lielākajā sporta bārā Latvijā O'LEARYS
Vēro PČ hokejā tiešraides iepirkšanās centrā OLIMPIA

  +5 [+] [-]

, 2024-05-14 23:52, pirms 3 nedēļām
Nez kāpēc organizatori no laukuma nenovāca tos 6 kaz spēlētājus,kuri ikdienā spēlē z-līgā,zem okupļu trikolora,saņemot algu,maksājot nodokļus,tādejādi sponsorējot z-wāru(UA genoc)...dīvaini!

  +4 [+] [-]

, 2024-05-15 00:20, pirms 3 nedēļām
ingars31 rakstīja: Nez kāpēc organizatori no laukuma nenovāca tos 6 kaz spēlētājus,kuri ikdienā spēlē z-līgā,zem okupļu trikolora,saņemot algu,maksājot nodokļus,tādejādi sponsorējot z-wāru(UA genoc)...dīvaini!
Nav nekas dzirdēts ka viņiem ir aizliegts spēlēt!
Slēpts komentārs: kaspars76

  +2 [+] [-]

, 2024-05-15 08:55, pirms 2 nedēļām
Ja godīgi, negaidīju, ka pret kazahiem būs tik sarežģīta spēle. It kā situācija ar sastāviem tieši tāda pati kā pirms gada, kad šos apspēlējām praktiski uz vienas slidas. Pat abi gūtie vārti tādi ar ļoti lielu veiksmes devu. Ja tie neielidotu, tiešām varēja sanākt visādi.

  +2 [+] [-]

, 2024-05-15 09:20, pirms 2 nedēļām
Tukša muca arī Kazahstānā tālu skan.

  +1 [+] [-]

, 2024-05-15 09:34, pirms 2 nedēļām
yankeezulu rakstīja: Ja godīgi, negaidīju, ka pret kazahiem būs tik sarežģīta spēle. It kā situācija ar sastāviem tieši tāda pati kā pirms gada, kad šos apspēlējām praktiski uz vienas slidas. Pat abi gūtie vārti tādi ar ļoti lielu veiksmes devu. Ja tie neielidotu, tiešām varēja sanākt visādi.
Komandai, kas lielākoties paļaujas uz vienu maiņu, kas taisa rezultātu, pazaudējot pirmo maiņu aizsargus (Balinskis, Rubīns) un labāko uzbrucēju Balceru, ir pavisam cita izlase. To pašu rezultātu nevaram gaidīt.
Es teiktu, ka abi aizsargi ir lielākais zaudējums. Mums viens tāds Jaks var izveidot stabili uzbrukumus. Tas uzreiz izlīdzina uzbrucēju pienesumu pa maiņām, ja ir vairāki tadi aizsargi.

     [+] [-]

, 2024-05-15 10:45, pirms 2 nedēļām
Kàda lìdzìga spèle😅😅😅90% kontrolèja ripu mùsèjie. Neizmantotas iespejas. Aizsardzìba mums izlaiž. Savadàk individiàli khl zvaigznes atpaliek

  -1 [+] [-]

, 2024-05-15 11:26, pirms 2 nedēļām
ingars31 rakstīja: Nez kāpēc organizatori no laukuma nenovāca tos 6 kaz spēlētājus,kuri ikdienā spēlē z-līgā,zem okupļu trikolora,saņemot algu,maksājot nodokļus,tādejādi sponsorējot z-wāru(UA genoc)...dīvaini!
Man ir tieši tas pats jautājums.
Bet redzi, uzreiz parādījās pļūtītāji, kas visos sīkumos zin, kas ir atļauts, un kāpēc tai krievu smirdoņai būt un palikt cik vien iespējams. Rādītājs.
Un vispār, kāpēc šitie pelēkā pirdienu eksporta speciālisti nav nosūtīti pie saviem čomiem Bel un Rus? Tur tad varētu uzraut vien' krievu pasaules čempionātu - 3 komandas grupā, pa 2 spēlēm ar katru, trīs labākie uz plejofiem, tad pusfināls (grupas uzvarētājs aut. finālā) un tad - FINAĻ!!!
IIHF - nu izpalīdziet neaizvietojamajiem.😁😅😆

  -1 [+] [-]

, 2024-05-15 11:32, pirms 2 nedēļām
Pareizi , ka aizvāca. Tāda psihoze ir tikai baltijā.

  +1 [+] [-]

, 2024-05-15 13:24, pirms 2 nedēļām
edgarinsh rakstīja: Pareizi , ka aizvāca. Tāda psihoze ir tikai baltijā.
Tramps tiks pie šprices, mainstrīms uzreiz atlaidīs zombēšanu un būs labi ... mir, družba, kukuruza kā saka ...

  +1 [+] [-]

, 2024-05-15 13:52, pirms 2 nedēļām
dsks rakstīja: Tramps tiks pie šprices, mainstrīms uzreiz atlaidīs zombēšanu un būs labi ... mir, družba, kukuruza kā saka ...
Tiks, tiks pie šprices, tikai lai uzmanās - dažos štatos, imo, vēl var dabūt krēslu.
Vai arī tur, kur špricītes dod bez jautāšanas 🙄, un tas nav zobārsta kabinets.😄

  -1 [+] [-]

, 2024-05-15 14:33, pirms 2 nedēļām
kaspars76 rakstīja: Nez kāpēc tu piesējies kazahiem, bet piemēram nepiemini frančus arī viens no viņu līderiem spēlē tajā līgā, bet tu tāds pļūtītājs vien esi un drošvien tādu faktu nezināji.
Nu tagad zinu,un arī to vajadzēja novākt no laukuma,un aiztriekt ratā...bet tev ''aizstāvim'' vajadzētu novēlēt pāris neaizmirstamas dienas pavadīt ФСБ pagrabos,varbūt bez ausīm kaut ko iemācītos no ģeopolitikas!

     [+] [-]

, 2024-05-15 17:57, pirms 2 nedēļām
Nu iespert upurim jau izsenis ir cilvēka melīgajā dabā, it īpaši sportā, kurš nav 😂 saistīts ar politiku.

     [+] [-]

, 2024-05-15 18:58, pirms 2 nedēļām
norcha 172 rakstīja: Nu iespert upurim jau izsenis ir cilvēka melīgajā dabā, it īpaši sportā, kurš nav 😂 saistīts ar politiku.
Paraudi vien. Dabūs Tramps špricīti, tad tie fašisti velnu redzēs!🤨