Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:3031, Did:0, useCase: 3

Čempionāta pirmais vērtējums virs deviņām ballēm tiek sirēnlauža meistaram Daugaviņam

Emils Ozerinskis

Čempionāta pirmais vērtējums virs deviņām ballēm tiek sirēnlauža meistaram Daugaviņam
Kaspars Daugaviņš. Foto: IIHF

Latvijas hokeja izlase 2024. gada pasaules čempionātā aizvadījusi divas spēles pret komandām, kuras nomināli uzskatāmas par zemākas raudzes vienībām. Abos mačos pamatlaika beigās netika noturēts uzvarošs rezultāts, atliekot papildus punkta izspēli uz pagarinājumu, kurā vārtus gūst Kaspars Daugaviņš. Ko par Latvijas komandas spēli pret Francijas izlasi domājuši portāla Sportacentrs.com lasītāji?

Portāls Sportacentrs.com pasaules hokeja čempionāta laikā piedāvā saviem lasītājiem izteikties par valstsvienības spēlētāju veikumu čempionāta spēlēs. Arī otrajā turnīra cīņā pret Francijas izlasi Harija Vītoliņa trenētā vienība lika nervozēt gan Valsts prezidentam, gan līdzjutējiem Ostravas arēnas tribīnēs un pie televizoru ekrāniem.

Otro vakaru pēc kārtas par uzvaras izcīnīšanu un Latvijas himnas atskaņošanu Ostravas arēnā parūpējās Latvijas izlases kapteinis Kaspars Daugaviņš, kurš pašā pagarinājuma izskaņā aplaupīja pretspēlētāju un sekundi pirms beigu sirēnas raidīja ripu francūžu cietoksnī. Pievienojot arī rezultatīvu piespēli, pēc divām aizvadītām spēļu dienām Latvijas kapteinis turnīra rezultatīvāko spēlētāju kalna virsotnē ir nostājies līdzās kanādiešu snaiperim Konoram Bedārdam. Par sniegumu pret Franciju Daugaviņš no portāla apmeklētājiem saņēma novērtējumu 9,2 balles, tādējādi kļūstot par pirmo spēlētāju šajā PČ, kurš pārsniedzis devītnieka vērtējumu.

No viduvēja vērtējuma pirmajā spēlē pret poļiem krietnu kāpumu turnīra otrajā mačā veica vārtsargs Elvis Merzļikins, kurš apturēja 27 no 29 francūžu izdarītajiem metieniem. Pēc turnīra pirmajām divām spēlēm Merzļikina atvairīto metienu statistika sasniedz 88,2%, kas Latvijas cietokšņa sargu ierindo uzreiz aiz šī turnīra top 10 vārtsargu klubiņa. Par spēli pret Franciju Merzļikins saņēma ļoti labu vērtējumu - 8,5 balles.

Starp labākajiem izlases spēlētājiem portāla lietotāji izcēluši otro spēli pēc kārtas vārtus guvušo pirmās maiņas centra uzbrucēju Rodrigo Ābolu, kuram kopā ar Daugaviņu vakardien bija jāveic milzīgs darba apjoms. Ābols kā uzbrucējs laukumā bija ļoti lielu spēles laiku - 27 ar pusi minūtes. Centra spēlētājs balsojumā saņēma atzīmi 8,5.

No laukuma spēlētājiem vairāk par Ābolu spēlēja tikai Jānis Jaks, kurš spēlē pavadīja par deviņām sekundēm vairāk nekā uzbrucējs. Jaks sasniedza augstāko vērtējumu no aizsardzības plāna spēlētājiem - 7,8 balles. Tieši pret šo hokejistu tika veikts noteikumu pārkāpums, kas atstāja Francijas izlasi piecu minūšu mazākumā, kura laikā ar tobrīd vadību nesošo metienu izcēlās Roberts Bukarts. Bukarts aptaujas dalībnieku skatījumā nopelnīja 6,9 baļļu vērtējumu.

Pieticīgāko atzīmi līdz šim turnīrā nācās saņemt Oskaram Batņam, kura dūriens pretiniekam ar nūju maksāja 5+20 noraidījumu. Jau pirmajā periodā noraidītais Batņa tādējādi tika pie neapmierinošas atzīmes - 3,9.

Šodien Latvijas hokeja izlase sakopos dumas un nedaudz atvilks elpu, lai otrdien stātos pretī Kazahstānas izlasei.

Latvijas hokejistu atzīmes pret Franciju

HokejistsVērt.HokejistsVērt.
Kaspars Daugaviņš9.2Kārlis Čukste6.2
Elvis Merzļikins8.5Haralds Egle6.1
Rodrigo Ābols8.5Miks Indrašis5.9
Jānis Jaks7.8Oskars Cibuļskis5.9
Mārtiņš Dzierkals6.9Roberts Mamčics5.9
Roberts Bukarts6.9Eduards Tralmaks5.7
Kristaps Zīle6.9Raivis Ansons5.1
Ralfs Freibergs6.8Markuss Komuls5.1
Renārs Krastenbergs6.5Fēlikss Gavars5.1
Rihards Bukarts6.3Oskars Batņa3.9

Balsojumu rezultāti

pret Polijupret Franciju

Noderīgas lietas:

PČ jaunumi, komentāri un viedokļi
PČ kalendārs un rezultāti
KSENUKAI prognožu spēle
Baudi PČ hokejā lielākajā sporta bārā Latvijā O'LEARYS
Vēro PČ hokejā tiešraides iepirkšanās centrā OLIMPIA

     [+] [-]

, 2024-05-13 12:19, pirms mēneša
Emīl!!! Kas pie velna ir SIRĒNLAIZIS? Kāds, kurš laiza sirēnu?

Kur jūs SC rakstu taisītāji mācījāties Latviešu valodu????

  +1 [+] [-]

, 2024-05-13 12:25, pirms mēneša
Sirēnlaizis

     [+] [-]

, 2024-05-13 12:59, pirms mēneša
Tādi emocionāli vērtējumi. Tralmaks ļoti labi rada iespējas ar visu to, ka iebāzts 4. maiņā.

Dzierkals, kā teiktu Vasiļjevs seniors, pat podā nevar trāpit un ir pirmās maiņas melnais caurums. Tralmaku un Dzierkalu vajadzētu rotēt.

Robis Bukarts vienādos sastāvos nu neko nerāda.

Krastenbergam -2 pēc spēlēm pret Poliju un Franciju, bet joprojām pa pirmajām maiņām spēlē.

Ansons katastrofāls iemetienos, jāmaina prom uz malu ar steigu pēc Ločmeļa atgriešanās.