Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

NHL pamet tuksnesi: Arizonas "Coyotes" no nākamās sezonas spēlēs Jūtā

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

NHL pamet tuksnesi: Arizonas "Coyotes" no nākamās sezonas spēlēs Jūtā
"Coyotes" pēdējā spēle Arizonā. Foto: NHL

Nacionālās hokeja līgas (NHL) padome balsojumā vienbalsīgi pieņēmusi lēmumu atbalstīt Arizonas "Coyotes" pārcelšanos uz Jūtas štatu.

Arizonas "Coyotes" hokejisti regulāro sezonu pabeidza ar vairākām jaudīgām uzvarām – 5:2 un 3:2 pret Edmontonas "Oilers", 4:3 pagarinājumā pret Vankūveras "Canucks". Uzvaras tika izcīnītas par spīti neziņai par nākotni.

Komanda pēdējās sezonas spēlēja Arizonas Valsts universitātes hallē, kas NHL mačos spēj uzņemt mazāk par pieciem tūkstošiem skatītāju. Neskaidrība ap jaunas arēnas būvniecību pielikusi punktu NHL komandai Arizonā.

Klubu iegādājies uzņēmējs Raiens Smits, un vienība no nākamās sezonas spēlēs Soltleiksitijā, Jūtas štatā. Lai darījums kļūtu oficiāls, bija jāsaņem NHL padomes atbalsts.

Smits kopš 2020. gada oktobra ir Nacionālās basketbola asociācijas kluba Jūtas "Jazz" īpašnieks. 2022. gada janvārī viņš iegādājās MLS komandu "Real Salt Lake", bet tagad panākumiem vainagojusies interese par NHL.