Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:128, Did:0, useCase: 3

Autors: Agris Suveizda

Čempionu līgā noskaidros pirmās pusfinālistes: vai Barselonā būs vēl viens saldais ēdiens?

Čempionu līgā noskaidros pirmās pusfinālistes: vai Barselonā būs vēl viens saldais ēdiens?
Rafinja un Ilkajs Gindoans. Foto: Zumapress.com/Scanpix

UEFA Čempionu līgā šovakar tiks noskaidrotas pirmās divas pusfinālistes – "Barcelona" pēc uzvaras Parīzē (3:2) uzņems Francijas līdervienību PSG, bet Madrides "Atletico" pēc panākuma mājās ar 2:1 ciemosies Dortmundē. Abu spēļu sākums paredzēts plkst. 22.00 pēc Latvijas laika.

• Parīzē vadība mainījās pat divas reizes, un Rafinja ar diviem vārtiem sekmēja Katalonijas superkluba uzvaru ar 3:2. Uzvaras vārtus guva dāņu aizsargs Andreass Kristensens, kurš, tāpat kā Serži Roberto, šovakar nespēlēs diskvalifikācijas dēļ.

• "Barcelona", nomainot astoņus pamatsastāva futbolistus, sestdien uzvarēja arī Kadisā (1:0), svinēja sesto uzvaru pēc kārtas un nezaudēja trīspadsmitajā spēlē pēc kārtas (10-3-0) kopš klupiena mājās pret "Villarreal" (3:5).

• Francijas līga nāca pretī Eirokausu ceturtdaļfinālistēm un pārcēla spēles, tādējādi PSG varēja pilnvērtīgi atpūsties un gatavoties atbildes mačam.

• PSG izbraukumā nav zaudējusi trīpadsmit spēlēs pēc kārtas (10-3-0) un iepriekšējos deviņos mačos sakrājusi iespaidīgu bilanci 8-1-0, taču Čempionu līgā iepriekšējo trīspadsmit izbraukumu laikā svinējusi tikai trīs panākumus.

• PSG iepriekšējās divās Čempionu līgas sezonās izkrita jau astotdaļfinālā, bet "Barcelona" Čempionu līgas pusfinālā nav spēlējusi kopš 2019. gada.

• Vēl senāk Čempionu līgas pusfinālā nav spēlējušas Madrides "Atletico" (2017.) un Dortmundes "Borussia" (2013.), kurām šī ir teicama iespēja reabilitēties par ne pārāk sekmīgām pašmāju sezonām (ceturtā un piektā vieta).

• Pirmajā mačā "Atletico" pirmajā puslaikā dominēja un ieguva agru 2:0, taču uzmainītā Sebastjēna Alēra vārti 81. minūtē krietni vairoja intrigu atbildes spēlei. Alērs nedēļas nogalē gan iedzīvojās savainojumā un šovakar nespēlēs.

• Nogalē "Atletico" mājās ar 3:1 pārspēja "Girona", bet Dortmunde ar 2:1 uzvarēja Menhengladbahā. Abas komandas sākumsastāvā izdarīja pa sešām izmaiņām.

Čempionu līgas ceturtdaļfināls

SpēleLaiksVārtu guvējiSummā
Barcelona – PSG22.003:2
Borussia D. – Atlético22.001:2
Bayern – Arsenal22.002:2
Man. City – Real Madrid22.003:3

Pirejas "Olympiacos" futbolisti Panajotis Recoss un vārtsargs Konstantinoss Dzolakis. Foto: Louisa Gouliamaki/Reuters/Scanpix
2

Marokānis pusfinālā sadedzina "Aston Villa", "Olympiacos" pirmoreiz Eirokausu finālā

Atēnās paredzēto UEFA Eiropas Konferences līgas finālu negaidīti sasniegusi Pirejas "Olympiacos", abās pusfināla spēlēs uzveicot Anglijas Premjerlīgas kopvērtējuma pirmajā četriniekā šobrīd esošo Birmingemas "Aston Villa".
Mateo Rudžēri (vidū) ar komandas biedriem svin gūtos vārtus. Foto: Zumapress/Scanpix
10

"Atalanta" saber trīs, "Bayer 04" atjēdzas un nopelna biļeti uz Dublinu

UEFA Eiropas līgas finālā sacentīsies itāļu klubs Bergamo "Atalanta" un Vācijas čempionvienība Leverkūzenes "Bayer". Pusfināla kārtas atbildes mačos "Atalanta" savā laukumā ar 3:0 sakāva franču "Marseille", bet vācieši izlaida pārsvaru pret "Roma", tomēr beigās panāca sev labvēlīgo neizšķirtu 2:2.
Oreljēns Čuamenī. Foto: AFP/Scanpx
2

Apdraudēta Čuamenī dalība ne tikai Čempionu līgas finālā, bet arī Euro 2024

Spānijas karaliskā kluba Madrides "Real" balsta pussargs Oreljēns Čuamenī iedzīvojies savainojumā, kas francūzim var likt no malas noskatīties ne tikai 1. jūnijā paredzēto UEFA Čempionu līgas finālsēli, bet arī šīs vasaras Eiropas čempionāta finālturnīru.