Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:296, Did:0, useCase: 3

Jauns UFC čempions netiek kronēts arī pēc titulcīņas

Krišjānis Pundurs
Krišjānis Pundurs

Jauns UFC čempions netiek kronēts arī pēc titulcīņas
Jans Blahovičs pret Magomedu Ankalajevu. Foto: USA Today Sports/Scanpix

Ar neierastu atrisinājumu aizvadītajā naktī noslēdzies “UFC 282” cīņu šovs Lasvegasā, kura galvenajā duelī Magomeds Ankalajevs (17-1-1) un Jans Blahovičs (29-9-1) cīnījās par vakanto pussmagā svara titulu. Cīņa noslēdzās neizšķirti un divīzija tā arī palika bez jauna čempiona, un konkurentu neizdarību centīsies labot Glovers Tešeira un Džamals Hils, tiekot pie nākamās titulcīņas janvārī.

• Pussmagā svara titulcīņā pēc aizvadītiem pieciem raundiem viens tiesnesis uzvaru atdeva Blahovičam (48-47), otrs – Ankalajevam (48-46), bet trešais fiksēja neizšķirtu (47-47), duelim noslēdzoties ar neizšķirtu.

• Pamatoti neapmierinātāks par šādu iznākumu bija Ankalajevs – krievu cīkstonis oktagonā demonstrēja labāku sniegumu, ko nekautrējās atzīt arī Blahovičs. “Man vēlreiz jānoskatās cīņa, bet skaidrs, ka es noteikti neesmu tas, kurš uzvarēja. Neesmu tiesnesis,” atzina pieredzējušais Polijas cīkstonis.

Sašutušais Ankalajevs pēc cīņas beigām pat piesauca iespēju pamest UFC rindas: “Nezinu, ko lai saka. Nevaru izvēlēties tiesnešus, bet es uzvarēju šo cīņu. Kur ir mana josta? Nezinu, vai vēl kādreiz cīnīšos šajā organizācijā, jo nesaprotu, kas tikko notika.”

• Cīņas sākums gan veiksmīgāks padevās Blahovičam – polis prasmīgi lika lietā savu spērienu arsenālu, un nopelnīja pārsvaru pirmajos divos raundos visu trīs tiesnešu pierakstos. Ankalajevs centās kāpināt tempu un uzbrukt ar lielāku intensitāti, kamēr Blahovičs aiz katra sitiena lika lielāku spēku.

• Krievu cīkstonis cīņas otrajā daļā tās gaitu sev labvēlīgā gultnē ievirzīja, kļūstot agresīvāks un pārvedot cīņu parterā. Ankalajevs kontrolēja pretinieku, kurš pēdējā raundā arī neveiksmīgi paslīdēja un nokļuva pavisam lielās sprukās, tomēr Ankalajevam pietrūka laika, lai darbu paveiktu līdz galam.

• Vakantais tituls tā arī netika izcīnīts. Par šādu iznākumu UFC prezidents Deina Vaits gan negrasījās vainot tiesnešus, metot akmeni cīkstoņu dārziņā: “Man šķiet, ka galvenā cīņa bija drausmīga.” Ātri gan izdevies noskaidrot turpmākos soļus – zināms, ka par jostu “UFC 283” šovā 21. janvārī, Brazīlijā, cīnīsies ASV cīkstonis Džamals Hils un bijušais čempions Glovers Tešeira, kuram sākotnēji bija paredzēts cīnīties šonakt.

• Ceturto uzvaru četrās UFC cīņās guva Padijs Pimblets (23-3), kurš gan saskārās ar lielāko pārbaudījumu līdz šim – liela daļa cīņas vērotāju gan uzskatīja, ka tiesnesim tās noslēgumā būtu bijis jāpaceļ Džareda Gordona roka (19-6), tomēr ar vienbalsīgu tiesnešu lēmumu pēc punktiem izvarēja UFC uzlecošā zvaigzne.

• Citās domās gan bija pats Pimblets: “Tas nebija tuvu. Uzvarēju pirmos divus raundus un izbraucu trešajā. Zināju, ka viegli uzvarēju pirmajos divos raundos.” Tiesa, tieši cīņas ievadā pieredzējušais Gordons trāpīja vairākas labas kombinācijas, kas noķēra Pimbleta žokli.

• Britu cīkstonis uz Gordona agresīvo stilu atbildēja arī pats, vairāk izmantojot spērienus visos stāvos. Cīņas izskaņā Pimblets arī savāca pretinieka muguru, bet Gordons labi aizsargājās un sagaidīja raunda beigas.

• Piekto zaudējumu iepriekšējās sešās cīņās piedzīvojis savulaik par lielu UFC prospektu uzskatītais Darens Tils (18-5-1), trešajā raundā ar žņaugšanas paņēmienu piekāpjoties Drikusam Du Plesī (18-2). Dienvidāfrikas cīkstonis bija tuvu uzvarai jau pirmajā raundā, Tilam šoreiz izturot, taču trešajā raundā Du Plesī izdevās saķert izšķirošo tvērienu ap pretinieka kaklu.

• Nullīti Braisa Mičela (15-1) karjeras zaudējumu bilancē divu ne reizes nezaudējušu cīkstoņu duelī izdevās nodzēst Iļjam Topurijam (13-0). Gruzīnu cīkstonis parādīja dominanci gan stājā, gan parterā, otrajā raundā izcīnot uzvaru ar žņaugšanas paņēmienu.

• Jaudīga debija UFC padevās organizācijas visu laiku jaunākajam cīkstonim Raulam Rosasam (7-0) – 18 gadus vecais meksikānis jau pirmajā raundā tika galā ar Džeju Perinu (10-7), piespiežot pretiniekam signalizēt par padošanos pēc žņaugšanas paņēmiena.

  -1 [+] [-]

, 2022-12-11 13:44, pirms gada
Nekad neatstāj cīņas iznākumu tiesnešu rokās , viss ko var par šito pateikt. Tik un tā , lieliskas cīņas.

  -1 [+] [-]

, 2022-12-11 13:49, pirms gada
Savdabīgi tiesnešu lēmumi, Padijam uzvaru bija jāpamanās saskatīt. Ceturto, piekto raundu pilnībā kontrolēja Anklajevs, 1-3 līdzīga cīņa, bet neizšķirts.

     [+] [-]

, 2022-12-11 14:38, pirms gada
morgans rakstīja: Savdabīgi tiesnešu lēmumi, Padijam uzvaru bija jāpamanās saskatīt. Ceturto, piekto raundu pilnībā kontrolēja Anklajevs, 1-3 līdzīga cīņa, bet neizšķirts.
Padiju izvilka aiz ausīm un visiem pārējiem orgāniem.

     [+] [-]

, 2022-12-11 15:21, pirms gada
morgans rakstīja: Savdabīgi tiesnešu lēmumi, Padijam uzvaru bija jāpamanās saskatīt. Ceturto, piekto raundu pilnībā kontrolēja Anklajevs, 1-3 līdzīga cīņa, bet neizšķirts.
Kontrolēja,taču neko būtiski bīstamu neizdarīja!
Blahovičs 2,3 bija tuvu uzvarai,pat TKO,ļoti tuvu.
Kāpēc viņš nemēģināja pārvest un nespieda uz lovkikiem tālāk nesaprotu! Tāpat viņa pasivitāti beigās.
Pimbletu konkrēti pievilka,tas gan