Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

Banki ''Virtus'' vai ''Baskonia'': Vitorijā noskaidros Eirolīgas play-off dalībnieci

Kristiāns Dilāns
Kristiāns Dilāns

Banki ''Virtus'' vai ''Baskonia'': Vitorijā noskaidros Eirolīgas play-off dalībnieci
Ife Lundbergs pret Vaņu Marinkoviču. Foto: imago images/Scanpix

Šovakar pulksten 21.30 Spānijas pilsētā Vitorijā tiks aizvadīta izšķirošā ULEB Eirolīgas pārspēļu jeb play-in spēle starp vietējo ''Baskonia'' un Lukas Banki trenēto un Riharda Lomaža pārstāvēto Boloņas ''Virtus''. Uzvarētāja tiks pie astotās vietas izslēgšanas spēļu bildē un ceturtdaļfināla dueļa pret pašreizējo čempioni Madrides ''Real''. Mača translācija kanālā ''Go3 Sport 1''.

• Komandas tiksies otro reizi septiņu dienu laikā. Pagājušajā piektdienā Boloņā pārāki bija ''Baskonia'' basketbolisti ar 95:91, tiekot pie astotās vietas regulārās sezonas kopvērtējumā, bet ''Virtus'' noslīdot uz desmito pozīciju.

• Otrdien, pirmo reizi norisinoties Eirolīgas pārspēlēm par septītās un astotās play-off dalībnieces noskaidrošanu, ''Baskonia'' cieta graujošu zaudējumu Belgradā pret Telavivas ''Maccabi'' ar 85:113. Savukārt ''Virtus'' kārtīgā izslēgšanas spēļu basketbolā ar 67:64 Stambulā pieveica vietējo ''Anadolu Efes''.

• Viens no Latvijas basketbola izlases līderiem Rihards Lomažs cīņai pret ''Anadolu Efes'' pieteikts netika.

• ''Baskonia'' zaudējumu vēl sāpīgāku padarīja Čimas Monekes potītes trauma. Viens no Vitorijas kluba līderiem otrajā ceturksnī ātrajā uzbrukumā savainoja potīti un izšķirošajā spēlē pret ''Virtus'' nepiedalīsies.

• Pirmajā savstarpējā sezonas cīņā Spānijā boloņieši uzvarēja ar 91:81.

• Uzvarētāja garantēs astoto pozīciju izslēgšanas spēļu zarā un jau nākamnedēļ sāks ceturtdaļfināla sēriju pret pamatturnīra uzvarētāju un pašreizējo čempioni Madrides ''Real''.

• ''Kopīgi cīnīsimies kā komanda, lai demonstrētu vēl vienu spēcīgu sniegumu, kas var atvērt durvis uz izslēgšanas spēlēm. Tempa kontrolēšana, konsekvence aizsardzībā, cīņa par atlēkušajām bumbām un disciplīna būs galvenās atslēgas, lai aizvadītu labu spēli abām komandām tik svarīgā cīņā,'' pirms mača sacīja ''Virtus'' un Latvijas izlases galvenais treneris Luka Banki.

• ''Zinām, ko šī spēle mums nozīmē. Ja vēlamies iekļūt izslēgšanas spēlēs, šī ir spēle, kas jāuzvar. Tāpat ir ''Baskonia''. Tā būs smaga spēle, taču domāju, ka esam gatavi un to pierādījām pret ''Anadolu Efes''. Tas viss, protams, nenozīmē neko, ja nepierādīsim savu identitāti spēlē pret ''Baskonia''. Dosimies laukumā, darīsim visu, kas mūsu spēkos, un atgriezīsimies mājās ar uzvaru,'' teica Tornike Šengelija – Boloņas kluba līderis un bijušais ''Baskonia'' spēlētājs.

Eirolīgas 1/4 fināla pāri

Pāris
Madrides Real (#1) - Baskonia/Virtus
Atēnu Panathinaikos (#2) - Telavivas Maccabi (#7)
Monaco (#3) - Fenerbahce (#6)
Barcelona (#4) - Olympiacos (#5)